Cele mai citite
 


OUG 58, explicată în fiecare judeţ de câte un purtător de cuvânt
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Muncii, Ioan Botiş, susţine că va exista în fiecare judeţ câte un purtător de cuvânt care va prezenta şi va explica OUG 58/2010 privind modificările Codului fiscal.
'Am decis ca în fiecare judeţ să avem un purtător de cuvânt care va prezenta şi va explicita această ordonanţă (ordonanţa privind modificările Codului fiscal, OUG 58/2010 - n.r.)', a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Muncii, Ioan Botiş.
El a explicat şi variantele în care cei care realizează venituri din drepturi de autor (DDA) vor trebui să plătească contribuţii la asigurările sociale.
'Dacă un salariat primeşte un salariu în mod constatat şi realizează venituri ocazionale din drepturi de autor nu plăteşte contribuţii pentru asigurări sociale. Dacă nu are o relaţie contractuală şi realizează venituri ocazional şi exclusiv trăieşte din acest venituri, baza este de cinci salarii medii brute pe an. Cele cinci salarii înseamnă 91 de milioane de lei şi practic, la acestă bază se face regularizarea, se plătesc contribuţii de 10,5% la sistemul de pensii, 5,5% la sănătate şi 0,5% la şomaj. Dacă are activitate desfăşurată cu regularitate şi în mod repetitiv şi are şi salariu, plăteşte baza de impozitare, fiind de cinci salarii medii brute lunar, iar dacă deţine drepturi de autor în mod exclusiv lunar, plăteşte la aceeaşi bază de cinci salar ii medii brute lunar', a explicat Botiş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Salariaţii cu contract de muncă vor plăti CAS şi pentru drepturile de autor Salariaţii cu contract de muncă vor plăti contribuţiile de asigurări sociale şi pentru veniturile din drepturile de autor dacă acestea nu sunt obţinute ocazional ci în mod regulat, a precizat miercuri ministrul Muncii, Ioan Botiş, după şedinţa de guvern.
Gh. Ialomiţianu: Veniturile din activităţi independente vor fi impozitate ca şi salariile Veniturile din activităţi independente vor fi impozitate după regulile impozitării veniturilor din salarii, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.
OUG privind reglementarea unor măsuri în sistemul de asigurări sociale de sănătate, modificată de Guvern Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care oferă posibilitatea de repartizare a personalului pentru CNAS şi casele de asigurări de sănătate pentru a constitui structuri de monitorizare, control şi antifraudă în sistemul de asocieri sociale de sănătate.
Brăila: Venituri de peste 49 milioane lei, realizate din contribuţiile de asigurări de sănătate Veniturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila de la începutul anului din sumele încasate reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate au fost în valoare de peste 49 milioane lei, potrivit unei informări prezentate de directorul CJAS Brăila, Camelia Nedelcu.
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Senat: OUG care impune plata CAS din veniturile pensionarilor şi revoluţionarilor, adoptată Bucureşti, 23 feb /Agerpres/ - Plenul Senatului a adoptat, miercuri, Ordonanţa nr. 107/2010 prin care se stabileşte că pensionarii ale căror venituri din pensii depăşesc 740 lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor avea contribuţii pentru asigurările de sănătate (CAS).