Cele mai citite
 


Vaslui: Primăriile fac igienizarea în şcoli, pe datorie
miercuri, 8 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 8 sep /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, a atras atenţia, miercuri, asupra faptului că primarii vasluieni nu au bani pentru igienizarea instituţiilor de învăţământ înainte de începerea noului an şcolar.
Pentru ca elevii să se bucure de condiţii minime în şcoli, edilii au fost nevoiţi să facă lucrările de igienizare şi chiar să achiziţioneze lemnele pentru perioada de iarnă pe datorie.
'Dacă lucrările de igienizare au fost mai puţin costisitoare şi au putut fi făcute cu resurse minime sau pe datorie, acolo unde şcolile sunt în construcţie nu s-a făcut nimic din cauza lipsei banilor. Le-am spus primarilor să încerce să facă igienizări pe datorie. Poate vom mai primi fonduri de la guvern şi vom plăti şi aceste lucrări. Din păcate, nu putem spune că începem anul şcolar în condiţii normale. Multe şcoli suferă la capitolul apă curentă şi încălzire', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.
În anul şcolar 2009 - 2010, aproape jumătate dintre cele 880 de şcoli din judeţul Vaslui nu au avut autorizaţie sanitară de funcţionare, din cauza lipsei banilor necesari pentru igienizare şi modernizare.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, peste 400 de unităţi şcolare nu au apă curentă şi nici grupuri sanitare.
'Şcolile care nu au primit autorizaţie de funcţionare sunt din mediul rural. De fiecare dată când stăm de vorbă cu autorităţile locale ni se spune că nu sunt bani pentru igienizare şi pentru reparaţiile curente. Cele peste 400 de şcoli care nu întrunesc condiţiile pentru a fi autorizate din punct de vedere sanitar sunt un pericol pentru elevi. Oricând, aici pot să apară epidemii. Asta ca să nu mai vorbim de unităţile care se pot dărâma din cauza stării avansate de degradare', a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Controale ale Direcţiei de Sănătate Publică în toate şcolile din judeţ Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vor efectua până la sfârşitul lunii verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare pentru a urmări cum sunt asigurate activităţile şcolare, dar şi cum se desfăşoară asistenţa medicală, inclusiv imunizările obligatorii...
Iaşi: Unităţile şcolare, corigente la capitolul autorizaţie de funcţionare Şcoli care funcţionează în casele localnicilor sau în clădiri improprii sau care necesită reparaţii capitale, şcoli fără apă potabilă sunt doar câteva dintre problemele constatate de membrii unei comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Direcţiei de Sănătate Publică...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Mehedinţi: Peste o sută de unităţi şcolare fără autorizaţie de funcţionare Peste o sută de unităţi şcolare din judeţ nu dispun de autorizaţii de funcţionare, a declarat luni pentru AGERPRES inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Mirela Pintea Enea.
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.