Cele mai citite
 


Anxietatea
joi, 9 septembrie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Depresia
 

 Anxietatea cu frangerea mainilor si senzatia de intoarcere pe dos a stomacului constituie o reactie fireasca la unele situatii dintre cele mai provocatoare ale vietii.
O farama de anxietate este chiar buna. Ea va ajuta, determinandu-va sa respectati un termen final, sa treceti un test sau sa va prezentati bine la locul de munca. Ea va impiedica si sa cadeti in situatii periculoase de-a dreptul. Ca parte a reactiei „lupta sau fugi", anxietatea face ca ritmul cardiac sa se intensifice si muschii sa se incordeze ca si cum ar fi nevoie sa actionati.

La cealalta extrema, nelinistea duce la furie nestapanita. De indata ce incepe sa interfereze cu viata cotidiana, nelinistea este considerata o dereglare anxioasa. Se apreciaza ca cel putin 1 persoana din 10 are viata bulversata de anxietate . Dereglarile anxioase includ accesele de panica, dereglarea anxioasa generalizata, fobiile, sindromul posttraumatic si dereglarea obsesiv-com-pulsiva. Suferinzii necesita ingrijire medicala si uneori medicamente.

Totusi, milioane de oameni se plaseaza undeva intre cele doua extreme. Ei se nelinistesc din cale -afara, dar, de fapt, nu au nici o dereglare. Anxio -sii cronici sunt zi de zi in stare de functiune, iar anxietatea le distruge sanatatea emotionala si fizica. Edward Hallowell, psihiatru, denumeste aceasta stare „suparare persistenta toxica".

„in fond, ne autodeprindem sa ne nelinistim, ceea ce nu face decat sa intareasca obiceiul", spune el. „Anxiosii se simt adesea vulnerabili daca nu sunt nelinistiti." Dar daca va nelinistiti prea mult , exista ratiuni temeinice sa puneti capat acestei stari de fapt: nelinistea sau anxietatea excesiva este asociata cu riscul crescut de a face o depresie , o boala cardiaca si alte afectiuni.

Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
de dinescu n
cum poti scapa de anxietate fara medicamente

de Marcela
Cu mult sport, psiholog si rabdare.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anxietatea sociala si dependenta Imagineaza-ti o camera plina de oameni. Nu cunosti pe nimeni. Incep sa-ti transpire mainile. Inima incepe sa-ti bata mai puternic. Esti cuprins de panica.
Personalitate fără anxietate – simpozion adresat medicilor cu specialitatea psihiatrie Dr. Reddy’s Laboratories România organizează joi, 26 noiembrie a.c., simpozionul “Personalitate fără anxietate”, dedicat medicilor cu specialitatea psihiatrie. Evenimentul se va desfășura în București, la Sky Tower-Etaj 34.
Atacul de panică „Simt că nu mai am aer!” ... „Nu pot să respir!” ... „Parcă am un nod în gât!” ... Şi multe altele sunt plângerile venite din partea persoanelor care vin în psihoterapie acuzând diverse forme de atacuri de panică. Cu toate că atacurile de panică se întind pe durata a numai câteva minute, totusi...
Tratamente in premenopauza In premenopauza si menopauza, bufeurile de caldura iti pot da peste cap ritmul vietii. Exercitiile de respiratie te pot ajuta sa treci peste aceste episoade. Aceste exercitii te pot de asemeni ajuta sa treci peste simptomele emotionale cum ar fi agitatia, anxietatea, depresia.
Cele mai frecvente tulburări psihice în România - anxietatea, depresia şi tulburările psihosomatice Cele mai frecvente tulburări psihice în România sunt anxietatea, depresia şi tulburările psihosomatice, a declarat marţi într-o conferinţă de presă dr. Ileana-Mihaela Botezat-Antonescu, directoarea Centrului Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog.
Bolile reumatice cronice afectează din ce în ce mai multe persoane Afecţiunile cronice precum artrita reumatoidă şi durerile lombare sunt responsabile pentru faptul că mii de persoane nu-şi pot menţine locul de muncă, atât în România, cât şi în lume, iar numărul acestora este în creştere, a subliniat prof. dr. Cătălin Codreanu, de la Institutul de Reumatologie "Dr....