Cele mai citite
 


Uleiul de peşte te salvează de la o moarte prematură
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Leacuri din batrani, Stiri, Afectiunile inimii
 

O doză zilnică de ulei de peşte ar putea salva vieţile a zeci de mii de oameni cu insuficienţă cardiacă în fiecare an, susţin cercetătorii de la Imperial College şi Spitalul Brompton din Londra, potrivit ultimului număr al revistei European Journal of Cardiovascular Medicine.

Decesul prematur se întâlneşte mai rar în cazul persoanelor cu o inimă slăbită, dar care consumă cu regularitate ulei de peşte.

Această concluzie intervine în urma unui studiu la care au luat parte circa 7.000 de persoane de diferite vârste, care sufereau de insuficienţă cardiacă cronică. Timp de doi ani, aceştia au consumat o capsulă conţinând 90 la sută acizi graşi polinesaturaţi Omega-3 sau placebo.

S-a constatat că printre cei care au primit ulei de peşte adevărat, rata mortalităţii a scăzut cu 9 la sută. De asemenea, s-a redus numărul de internări din cauza agravării stării inimii lor.

Oamenii de ştiinţă recomandă ca toate persoanele care au suferit atacuri de cord să consume câte 1 gram de ulei de peşte pe zi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suplimentele de omega 3 sunt inutile în cazul subiecţilor cu ridicat risc cardiac Suplimentele alimentare de ulei de peşte, bogat în omega 3, nu au niciun efect în cazul persoanelor cu risc cardiovascular ridicat care primesc deja un tratament medicamentos, conform concluziilor unui vast studiu realizat în Italia şi publicat miercuri în SUA, informează AFP.
O nouă terapie pentru insuficienţa cardiacă cronică, prezentată la Sinaia Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Rezultatele celui mai mare studiu din ultimul deceniu privind insuficienţa cardiacă SHIFT a fost prezentat, vineri, în cadrul Congresului Naţional de Cardiologie de la Sinaia.
Untura de peşte nu foloseşte la slăbit, spun experţii Acizii graşi omega-3, care se găsesc în somon, de exemplu, nu ajută la slăbire, însă sunt benefici pentru inimă.?Deşi studiile desfăşurate pe animale au arătat că untura de peşte poate facilita pierderea în greutate, cercetările pe om au demonstrat contrariul, arată un studiu publicat în American Journal...
Consumul de peşte favorizează longevitatea (studii) Două publicaţii au relansat recent dezbaterea asupra beneficiilor consumului de peşte şi se pare că au căzut de acord prezenţei acestuia în meniurile săptămânale. Despre omega 3 - acizii graşi care se găsesc în principal în peşte - s-a spus fie că luptă împotriva cancerului, că au efect anti-depresiv...
Insomniile şi insuficienţa cardiacă ar fi corelate, potrivit unui studiu recent Riscul de a dezvolta o insuficienţă cardiacă ar fi de trei ori mai mare (353%) la persoanele care suferă de tulburări ale somnului, arată un studiu norvegian apărut miercuri în revista 'European Heart Journal', preluat de ediţia franceză a Huffington Post.
Consumul de peşte este benefic sănătăţii cardiace a femeilor (studiu) Riscul de apariţie a unor probleme cardiace este mult redus în cazul femeilor care consumă cu regularitate peşte bogat în acizi graşi omega 3, comparativ cu cele care consumă acest aliment în cantităţi reduse sau deloc, relevă un studiu danez publicat luni de revista American Heart Association şi preluat...