Cele mai citite
 


Descoperirea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de cancerul ovarian
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Obstetrica - Ginecologie
 

Cercetători americani au anunţat identificarea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de manifestarea unei forme foarte agresive de cancer ovarian, formă ce este foarte rezistentă la tratamentele convenţionale, informează AFP.

Aceste gene, ARID1A şi PPP2R1A, îndeplinesc un rol aparent cheie în declanşarea cancerului ovarian hipernefrom care reprezintă între 10% şi 12% din totalul cazurilor de cancer ovarian şi este şi cel mai periculos, conform studiului publicat în ultimul număr al revistei Science.

Mutaţiile genei ARID1A au fost detectate la mai mult de jumătate din cazurile de cancer ovarian studiate, conform lui Siân Jones, cercetător la centrul oncologic Kimmel din cadrul Universităţii Johns Hopkins (Maryland, estul SUA), unul dintre coautorii studiului.

Într-un alt studiu publicat miercuri în revista New England Journal of Medicine, cercetători canadieni de la Agenţia oncologică din Columbia Britanică au ajuns la acelaşi concluzii privind gena ARID1A şi mutaţiile sale.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...
Alterarea unei gene, implicată în dezvoltarea cancerului ovarian (studiu) Femeile purtătoare ale unei anomalii a genei BRCA1 au un risc de trei ori mai mare să dezvolte cancer ovarian decât celelalte, potrivit unui studiu publicat marţi în revista 'Journal of the National Cancer Institute' (JNCI), citat de agenţia France Presse (AFP).
Noi markeri pentru depistarea cancerului ovarian Două echipe separate de cercetători au descoperit noi indicii pentru depistarea precoce şi tratamentul personalizat al cancerului ovarian, unul dintre tipurile de cancer cel mai greu de diagnosticat, din cauza absenţei unor simptome unice, informează Asianscientist.com.
Identificarea unei gene-cheie în apariţia metastazelor cancerului mamar O echipă de cercetători americani a identificat o genă care îndeplineşte un rol cheie în răspândirea cancerului mamar şi face ca tumorile să fie mai rezistente la chemoterapie, conform unui studiu publicat luni, informează AFP.
Diavolii tasmanieni au dezvoltat o rezistenţă naturală la cancerul care îi decimează Diavolii tasmanieni, decimaţi de o formă de cancer de faţă, contagioasă şi incurabilă, au dezvoltat într-un ritm rapid o rezistenţă genetică la această boală, care-i poate scăpa de extincţie, a anunţat marţi o echipă de oameni de ştiinţă, în urma unui studiu.
O bacterie rezistentă la toate antibioticele a fost descoperită la un pacient în Danemarca O echipă de cercetători a descoperit în Danemarca o bacterie capabilă să reziste la toate antibioticele. Aceasta ar fi prezentă în ţara nordică din anul 2012, scrie luni directmatin.fr, preluând un articol apărut în publicaţia The Lancet.