Cele mai citite
 


Constanţa: Anchetă DSP în cazul femeii operate, externate şi abandonate de cadrele medicale
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a declanşat o anchetă în cazul femeii de 60 de ani, din judeţul Tulcea, care, după ce a fost operată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, a fost externată şi lăsată să plece singură acasă, fără solicitarea unei ambulanţe, deşi era ameţită şi purta tuburi de drenaj.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, a declarat joi, pentru AGERPRES, că după finalizarea anchetei în acest caz, se vor lua măsurile ce se impun împotriva cadrelor medicale vinovate.
Potrivit reprezentantului DSP, cei de la Clinica de Chirurgie ar fi trebuit să se intereseze dacă pacienta are cu ce să ajungă acasă şi, în caz contrar, ar fi trebuit să solicite o autospecială de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Tulcea.
Purtătorul de cuvânt al SCJU, dr. Florian Stoian, a confirmat că 'nu există nici o solicitare făcută din Secţia Chirurgie pentru avizarea unui transport cu ambulanţa pentru pacienta respectivă'.
Mina Secioreanu a fost externată din spital miercuri, după ce, potrivit dr. Stoian, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru înlăturarea unei colecţii de puroi de la ficat.
Femeia a fost ajutată de ruda unei alte paciente să ajungă cu un taximetru la autogara din Constanţa, unde a aşteptat circa trei ore un microbuz, după care, fiind văzută cu tuburile de drenaj ieşite din capot, unii dintre călătorii de la autogară au intrat în alertă, anunţând ziariştii. La intervenţia acestora, femeia a fost transportată cu ambulanţa la SCJU Constanţa, iar apoi a fost preluată de o autospecială a SAJ Tulcea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Reprezentanţi ai Corpului de control al MS, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a verifica informaţiile cu privire la intervenţia care a avut loc, luni dimineaţă, la artistul...
Anchetă în cazul Gyuri Pascu: Mai multe documente de la Ambulanţă şi SMURD, solicitate de poliţişti (surse) Mai multe documente de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov şi SMURD în cazul morţii actorului Ioan Gyuri Pascu ar urma să ajungă vineri la Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, au declarat pentru AGERPRES surse din Poliţia Capitalei.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...