Cele mai citite
 


Vitamina B împotriva maladiei Alzheimer
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Doze ridicate de vitamina B pot reduce cu 30% până la 50% procesul de atrofiere cerebrală la persoanele afectate de un declin cognitiv moderat, întârziind şi evoluţia maladiei Alzheimer, conform unui studiu britanic publicat în ultimul număr al revistei online PLOS One (Public Library of Science One), conform AFP.

Procesul de atrofiere cerebrală se instalează în mod natural, odată cu înaintare în vârstă, însă el este accelerat în cazurile de declin cognitiv moderat, o stare marcată de pierderi de memorie grave ce afectează viaţa de zi cu zi şi care pot reprezenta un semnal precursor al maladiei Alzheimer la persoanele în vârstă.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Oxford a studiat efectul vitaminei B pe un grup de 168 de voluntari cu vârste de peste 70 de ani, diagnosticaţi cu declin cognitiv moderat. Timp de doi ani, jumătate dintre voluntari a primit doze ridicate de acid folic, B6 şi B12, în timp ce cealaltă jumătate a primit un produs placebo.

În medie, au constat oamenii de ştiinţă, ritmul de progresie al atrofiei cerebrale a fost încetinit cu 30% până la 53% în cazul grupului care a primit vitamina B.

'Sperăm ca acest tratament simplu să ne permită să obţinem o întârziere a evoluţiei maladiei Alzheimer la un număr important de pacienţi care suferă de declin cognitiv moderat', a comentat David Smith, unul dintre cercetătorii de la Departamentul de Farmacologie al Universităţii Oxfod.

Conform OMS, peste 37 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de demenţă, dintre care 5,3 milioane doar în SUA.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vitamina B şi omega-3, cocktail recomandat pentru memorie Combinaţia dintre vitamina B şi omega-3 se prezintă ca o opţiune interesantă pentru încetinirea declinului facultăţilor cerebrale. Studii realizate în trecut au arătat că suplimentele de vitamina B pot acţiona pozitiv asupra declinului cognitiv (memorie, gândire, atenţie), îndeosebi la persoanele care...
Spanacul consumat zilnic poate întineri creierul cu 11 ani Spanacul şi alte legume cu frunze verzi, consumate zilnic, ar putea preveni pericolul degenerării până la demenţă, susţin cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago (SUA) care au evaluat anual dieta şi capacitatea mentală a aproximativ 950 de persoane în vârstă, pe o perioadă de doi până la 10...
O carenţă de vitamina D accelerează declinul cognitiv al persoanelor vârstnice (studiu) Persoanele în vârstă care suferă de deficit de vitamina D se confruntă cu un declin cognitiv mult mai rapid decât cele cu niveluri normale, conform unui studiu publicat luni în 'Journal of American Medical Association - Neurology', informează AFP.
Nivelurile scăzute de vitamina D pot dubla riscul de demenţă (studiu) Nivelurile scăzute de vitamina D la persoanele în vârstă pot dubla riscul de a dezvolta demenţă ulterior în viaţă, susţine unul dintre cele mai mari studii dedicate acestui supliment nutritiv, preluat de The Independent.
Utilizarea timpurie a medicamentului Solanezumab împotriva Alzheimer prezintă un ajutor pentru bolnavi (studiu) Pacienţii care au început utilizarea timpurie a medicamentului experimental Solanezumab împotriva maladiei Alzheimer au dovedit beneficii în testele de memorie şi gândire spre deosebire de cei care au primit tratamentul cu întârziere, a declarat miercuri compania americană de medicamente Eli Lilly la...
Administrarea de vitamine B nu va încetini declinul mental (studiu) Administrarea de vitamine B nu previne apariţia boii Alzheimer şi nici nu încetineşte declinul mental pe măsură ce îmbătrânim, susţine o cercetare amplă, realizată de oameni de ştiinţă britanici şi preluată de Xinhua.