Cele mai citite
 


MS: Posturi deblocate în sistemul sanitar, până la sfârşitul acestui an
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs 2.322 de posturi până la sfârşitul anului 2010, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de Ministerul Sănătăţii (MS).
Pe lângă acestea, autorităţile administraţiei publice locale vor mai avea posibilitatea de a scoate la concurs un număr de aproximativ 750 de posturi, la care se vor adăuga şi posturile vacantate în cele 18 spitale descentralizate în 2008 la Primăria Capitalei, se mai arată în comunicat.
Ministerul Sănătăţii precizează că va debloca cu prioritate posturile pentru medici şi asistenţi medicali în specialităţile deficitare - ATI, medicina de urgenţă, cea de laborator, radiologie, etc. - şi în spitalele din zonele unde există deficit important de personal medical.
''Vor fi deblocate posturi şi în unităţi sanitare din centrele universitare care mai au nevoie de specialişti pe anumite domenii cu lipsă acută de personal'', subliniază sursa citată.
Lista unităţilor sanitare cu paturi, dar şi numărul de posturi pe fiecare categorie de personal medical, precum şi specialităţile pentru care se vor organiza concursuri/examinări în această toamnă va fi publicată pe site-ul ministerului, începând cu 20 septembrie a.c.
Ministerul Sănătăţii estimează că, începând din luna noiembrie a acestui an, unităţile sanitare cu paturi vor organiza concursurile/examinările pentru ocuparea posturilor.
În conformitate cu legislaţia în vigoare, art 22, alin (1) din OUG 34/2009, ordonatorii principali de credite, în speţă instituţiile administraţiei publice locale, pot aproba, în cazuri temeinic justificate, ocuparea unui procent de 15% din totalul posturilor ce s-au vacantat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Iaşi: Peste 600 de posturi vor fi scoase la concurs în sistemul sanitar Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi susţin că în luna noiembrie vor fi scoase la concurs 648 de posturi, pentru a acoperi necesarul de cadre din cele 17 spitale din judeţ.
Raed Arafat: Deficit de doctori de urgenţă în mai multe judeţe, deşi posturile nu mai sunt blocate Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat marţi, la Târgovişte, pentru AGERPRES, că există un deficit de doctori de urgenţă în mai multe judeţe din ţară, deşi posturile au fost deblocate, iar fonduri de angajare există, însă managerii de spitale ar trebui să facă eforturi mai mari în această...
Ministerul Sănătăţii trimite Corpul de control la Spitalul 'Sf. Pantelimon'' Ministerul Sănătăţii a decis organizarea unei acţiuni comune a Corpului de control împreună cu Serviciul de Medicină de Urgenţă care să analizeze dacă se probează informaţiile apărute în presă despre modul în care sunt folosite medicamentele la unitatea ATI a Spitalului "Sf. Pantelimon" din Bucureşti...
Ministerul Sănătăţii lucrează la proiectul de lege privind scoaterea la concurs a posturilor vacante Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat, joi, la Suceava, că posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate, precizând că, în prezent, se lucrează la un proiect privind scoaterea la concurs a posturilor vacante.
Cluj: Sistemul sanitar clujean are un deficit de personal de 15-20 la sută Deficitul de personal medical în judeţul Cluj a ajuns la peste 1.400 de persoane, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele filialei clujene a Sanitas, Ştefan Roman.