Cele mai citite
 


Hunedoara: Un bărbat a murit la acţiunea de protest a siderurgiştilor
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat a murit, joi, după ce i s-a făcut rău în timpul acţiunii de pichetare a sediului Prefecturii Hunedoara de către siderurgiştii afiliaţi Federaţiei Metarom, în ciuda eforturilor făcute jandarmii aflaţi la faţa locului pentru a-l salva până la sosirea unei Ambulanţe.
Victima, în vârstă de 59 de ani, a căzut la pământ la câteva zeci de minute după începerea acţiunii de protest, fiind transportat la spitalul din Deva. Medicii nu au mai putut să-l resusciteze pe bărbat din stopul cardio-respirator în care intrase.
Potrivit unor apropiaţi ai victimei, Ioan Pascu, din Hunedoara, s-a pensionat după ce a lucrat la secţia de turnătorie a combinatului siderurgic Arcelor Mittal Hunedoara, de unde fusese disponibilizat în anul 2008.
''Când venea cu noi spre Deva, ne spunea că nu mai are bani să-şi ia medicamente. Iată că acum nu mai are nevoie de ele şi peste trei zile va merge la doi metri sub pământ. Acest om a venit să afle un răspuns, dar nu l-a mai apucat', a declarat Dorel Tălăban, un apropiat al victimei, în cadrul unei întâlniri avute de sindicalişti cu subprefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, prilej cu care a fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria celui decedat.
Aproximativ o sută de sindicalişti de pe platforma combinatului siderurgic Arcelor Mittal Hunedoara, uzina mecanică Orăştie şi fabrica de reparaţii vagoane REVA Simeria au protestat, timp de două ore, în faţa sediului din Deva al Prefecturii Hunedoara. Protestatarii sunt nemulţumiţi de proiectul de modificare a legii pensiilor prin care vârsta de pensionare creşte cu cinci ani, până la 55 de ani, în cazul salariaţilor din siderurgie şi metalurgie.
''Prin modificarea legii pensiilor se urmăreşte ca siderurgia să fie ramura industrială fără pensionari. Sindicatul 'Siderurgistul' a realizat un studiu, după anul 2001, care a arătat că aproximativ 70 la sută dintre salariaţii care s-au pensionat din combinat, de la secţiile grele, au decedat în următorii cinci ani. Noul proiect al legii pensiilor nu ţine cont de condiţiile în care au lucrat salariaţii combinatului, în noxe, căldură, stres', a afirmat preşedintele Sindicatului Siderurgistul, Petru Vaidoş.
Liderul sindical a mai spus că articolul 160 din proiectul de modificare a legii pensiilor ''este o catastrofă pentru angajaţii din siderurgie' deoarece o parte dintre salariaţii care au lucrat până la 1 aprilie 2001 în grupa I vor fi transferaţi în grupa a II-a, de condiţii deosebite.
Sindicaliştii i-au invitat pe reprezentanţii autorităţilor locale şi pe parlamentarii judeţului să viziteze combinatul de la Hunedoara şi au solicitat renunţarea la propunerile de modificare a legii pensiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Protestatar participant la mitingul siderurgiştilor, transportat la spital Unul dintre protestatarii care iau parte joi la pichetarea Prefecturii Hunedoara de către siderurgiştii membri ai Federaţiei METAROM a căzut la pământ după ce i s-a făcut rău la câteva minute de la începerea acţiunii de protest.
Hunedoara: Tinerii social-democraţi vor propune interzicerea etnobotanicelor Deputaţii care fac parte din Tineretul Social Democrat (TSD) vor iniţia un proiect de lege prin care comercializarea plantelor etnobotanice să fie interzisă, a declarat joi la Deva deputatul Laurenţiu Nistor, preşedinte al filialei judeţene PSD Hunedoara.
Hunedoara: Protest al liberalilor împotriva transformării spitalului din Haţeg în cămin de bătrâni Filiala judeţeană Hunedoara a Partidului Naţional Liberal (PNL) va organiza vineri un miting de protest împotriva transformării spitalului din oraşul Haţeg în cămin de bătrâni, la manifestare fiind aşteptaţi să ia parte primarii liberali din judeţ, angajaţii unităţii sanitare şi mai mulţi localnici.
Hunedoara: Protest spontan al medicilor de la Spitalul Municipal Hunedoara Medicii de la Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara au declanşat, joi dimineaţă, un protest spontan, nemulţumiţi de faptul că echipa managerială a instituţiei medicale a fost demisă printr-o decizie luată de trei dintre cinci membri ai consiliului de administraţie.
Hunedoara: Protest original al directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Silviu Didilescu, a ales o formă originală de a protesta împotriva faptului că Ministerul Sănătăţii i-a aprobat doar un sfert din numărul de posturi de asistente medicale şi o treime din cele de medic necesare pentru această unitate sanitară, managerul...
Hunedoara: Protest în faţa spitalului din oraşul Haţeg Deva, 11 feb /Agerpres/ - Peste 150 de oameni, printre care s-au numărat medici, primari şi membri ai PNL, PSD şi PC, au participat vineri, timp de aproape două ore, la un protest care a avut loc în faţa Spitalului Orăşenesc din Haţeg, nemulţumiţi că instituţia medicală s-ar putea transforma în cămin...