Cele mai citite
 


O nouă sesiune de examinare pentru obţinerea certificatelor de operator radio
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 9 sep /Agerpres/ - Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) organizează, în perioada 21 septembrie - 28 octombrie, sesiunea ordinară de examinare în vederea obţinerii certificatelor de radioamator şi certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru.
Potrivit unui comunicat al Autorităţii, certificatele sunt eliberate de ANCOM, în urma unui examen, organizat în două sesiuni ordinare, în lunile aprilie şi octombrie ale fiecărui an, de către direcţiile regionale ale ANCOM.
Sesiunile de examinare pentru obţinerea certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru vor avea loc în perioada 21 - 22 septembrie în Timişoara, pe 23 septembrie în Cluj, pe 16 octombrie în Iaşi şi pe 19 - 20 octombrie în Bucureşti.
Pentru a putea fi înscris la examen în vederea obţinerii certificatului de operator al staţiilor de radiocomunicaţii pentru serviciul mobil terestru, este necesară dovada absolvirii cursurilor gimnaziale.
Examenele pentru obţinerea certificatelor de radioamator sunt stabilite pe 16 octombrie - la Iaşi şi la Cluj, pe 26 - 27 octombrie la Bucureşti şi pe 28 octombrie la Timişoara.
Înscrierea la cele două tipuri de examinări se face în urma depunerii de către solicitanţi a unei cereri de înscriere, împreună cu o copie după cartea de identitate/certificatul de naştere sau paşaportul solicitantului şi o fotografie color tip paşaport a solicitantului.
Utilizatorii specifici ai reţelelor de radiocomunicaţii mobile terestre de uz privat - care trebuie să obţină un certificat de operator radio pentru a putea opera staţiile de radicomunicaţii - sunt atât mici întreprinzători, cât şi mari companii ale căror activităţi economice necesită comunicaţii radio proprii.
Printre domeniile în care activează aceste companii se numără: industrie, producţie, transport şi distribuţie de utilităţi publice la nivel naţional, transporturi, construcţii şi lucrări publice, agricultură, silvicultură, pază şi protecţie a vieţii şi proprietăţii private, protecţie publică, sănătate publică, servicii de gospodărire comunală etc. În România, au fost emise şi sunt valabile peste 22.000 de certificate de operator pentru staţiile de radiocomunicaţii din serviciul mobil terestru.
Radioamatorismul este practicat în principal ca o activitate de agrement, având însă şi o latură profund competiţională la nivel local şi internaţional, fapt ce permite afirmarea în cadrul diferitelor probe şi competiţii internaţionale de profil.
În România, există în momentul de faţă peste 4.000 de radioamatori autorizaţi de către ANCOM.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Examen de rezidenţiat duminică; peste 5.100 de candidaţi Universităţile de medicină şi farmacie vor organiza duminică, 17 noiembrie, o nouă sesiune a concursului de rezidenţiat, la concurs înscriindu-se 5.102 de tineri absolvenţi, pe 3.879 locuri şi posturi, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Cluj: Sesiune de comunicări dedicată prevenirii obezităţii şi bolilor asociate Cauzele obezităţii, bolile asociate şi prevenirea acestei afecţiuni cronice sunt prezentate, sâmbătă, la o sesiune de comunicări organizată de Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" şi Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Sesiune consacrată Zilei comemorative a victimelor Holocaustului din România, în această săptămână la Camera Deputaţilor (sinteză) Prezentarea de către premierul Victor Ponta a Acordului de Parteneriat între România şi UE privind mecanismul financiar multianual 2014-2020 şi o sesiune consacrată Zilei comemorative a victimelor Holocaustului din România au constituit principalele momente desfăşurate în plenul Camerei Deputaţilor în...
Corina Creţu: CE este preocupată de întârzierile pe care România le are în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii Comisia Europeană este preocupată de întârzierile pe care România le înregistrează în accesarea fondurilor europene în domeniul sănătăţii, a precizat luni comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, la o masă rotundă pe tema dezvoltării a trei spitale regionale la Cluj, Craiova şi Iaşi...
Rectorul UMF Cluj: Ne aşteptam la o participare mai mare la examenul de rezidenţiat Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj a organizat, duminică, o sesiune specială de rezidenţiat la care au participat 259 de candidaţi, cu mult mai puţini decât locurile disponibile. Pentru acest examen, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 432 de locuri.