Cele mai citite
 


Situaţia din sănătate, discutată de conducerea MS cu reprezentanţii SANITAS
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deblocarea posturilor din sistem şi situaţia unităţilor sanitare cu paturi, în urma procesului de descentralizare, au fost subiectele discutate, joi, de conducerea Ministerului Sănătăţii cu reprezentanţii SANITAS.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, reprezentanţii MS au declarat că pot exista unele probleme organizatorice în anumite spitale descentralizate, pe care ministerul va încerca să le remedieze în colaborare cu administraţiile publice locale, dar că această situaţie nu se înregistrează la nivel general.
De asemenea, s-a admis că orice reforme radicale, aşa cum este şi procesul de descentralizare, pot aduce unor persoane şi nemulţumiri.
Preşedintele SANITAS, Marius Petcu, şi membrii federaţiei au fost informaţi că până la sfârşitul acestui an vor fi deblocate peste 3.000 de posturi în unităţi sanitare cu paturi la nivel naţional.
Conducerea Ministerului Sănătăţii crede în continuare în dialog şi consideră că, pentru dezvoltarea sistemului sanitar, este necesară implicarea tuturor angajaţilor şi a reprezentanţilor autorităţilor, precizează sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Sindicatele contestă ordinul MS de reducere a numărului de paturi din spitale Liderul SANITAS Mureş, Ermil Giurconiu, şi secretarul general al CNSLR Frăţia, Maria Dăndărău, au contestat marţi, într-o conferinţă de presă, decizia Ministerului Sănătăţii de reducere a 400 de paturi din spitalele din judeţ, sindicaliştii susţinând că măsura respectivă nu ţine cont de realitate.
SANITAS cere retragerea proiectului-pilot de creştere a veniturilor medicilor Prim-vicepreşedintele SANITAS, Marius Sepi, a cerut joi reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii (MS) retragerea proiectului de lege privind implementarea proiectului-pilot de creştere a veniturilor medicilor şi echipei medicale din unităţile sanitare publice cu paturi.
MS: Aproape toate spitalele au trecut la autorităţile locale Aproape toate spitalele au fost transferate către autorităţile locale, procesul de descentralizare realizându-se în procent de 86,59%.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Timiş: Medicii timişoreni, solidari cu protestul de la Bucureşti Medicii din Timiş sunt solidari cu colegii care pichetează, miercuri, sediile Ministerului Sănătăţii şi cel al Finanţelor şi susţin că, dacă nu vor fi acceptate revendicările lor, vor intra în grevă generală.
Federaţia Sanitas cere ministrului Sănătăţii amânarea procesului descentralizării în sistemul de sănătate Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS solicită ministrului sănătăţii să analizeze amânarea procesului de descentralizare a sistemului de sănătate, proces nejustificat în acest an, în care resursele financiare sunt total insuficiente, iar autorităţile locale complet nepregătite pentru preluarea re...