Cele mai citite
 


Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine
luni, 27 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea internă, citat de agenţiile France Presse şi Associated Press.

Autorităţile sanitare ”declară astăzi starea de urgenţă sanitară în SUA”, a afirmat într-o conferinţă de presă la Casa Albă Janet Napolitano, şefa ministrului pentru securitatea internă.

Starea de urgenţă sanitară permită guvernului să îşi elibereze personalul din oraşe, state şi staff-ul federal de obligaţiile lor pentru ca aceştia să se consacre prevenţiei virusului.

Este vorba de o ”procedură operaţională normală” în acest tip de situaţie, a precizat ea. ”Orice persoană care va pătrunde în SUA venind dintr-o ţară atinsă de forma umană a virusului gripei porcine va fi supusă protocoalelor” autorităţilor sanitare, a adăugat ministrul american. AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA Casa Albă va cere Congresului SUA un fond de urgenţă de 1,8 miliarde de dolari Administraţia prezidenţială a SUA a informat luni, printr-un comunicat de presă, că va cere Congresului să aloce 1,8 miliarde de dolari ca fond de urgenţă pentru combaterea virusului Zika, a cărui răspândire pe continentul american este preocupantă, relatează luni DPA şi AFP.
SUA: Starea de urgenţă sanitară a fost declarată în New York din cauza epidemiei de gripă Washington, 13 ian /Agerpres/- Guvernator statului american New York a declarat sâmbătă starea de urgenţă sanitară din cauza severităţii epidemiei de gripă, iar întregul teritoriu al SUA se confruntă cu cel mai serios episod epidemic din ultimi ani, relatează Associated Press.
În SUA, un copil se accidentează la fiecare 30 de minute în locuinţe în care există televizoare Un copil este rănit la fiecare 30 de minute în Statele Unite ale Americii în accidente în care sunt implicate televizoare, omniprezente în locuinţele americanilor, iar apariţia pe piaţă a ecranelor plate a crescut numărul vizitelor la camerele de urgenţă ale spitatelor, conform unui studiu publicat luni...
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si Rotary International District 2241 Romania & Republica Moldova dau startul campaniei “Salvati inima unui copil” Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si Rotary International District 2241 Romania & Republica Moldovaau anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, lansarea campaniei umanitare “Salvati inima unui copil”, in sprijinul copiilor cu afectiuni cardiace.
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Operaţii amânate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia până la dotarea cu noi dezinfectanţi Mai multe operaţii programate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, unde a fost constatată o probă neconformă, au fost amânate, fiind efectuate doar urgenţele, până la dotarea unităţii cu noi dezinfectanţi. Directorul medical al unităţii a declarat că miercuri se va relua activitatea normală...