Cele mai citite
 


Ponderea zilelor de tratament a crescut în favoarea bolilor cronice
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa farmaceutică românească a recuperat în volum pierderile din trimestrul 2 al anului 2009 cauzate în primul rând de introducerea preţului minim, a declarat joi, în conferinţă de presă, Petru Căciun, director Cegedim România.
Pe de altă parte, acesta a arătat că s-a schimbat ponderea zilelor de tratament prin creştere în favoarea bolilor cronice şi în detrimentul afecţiunilor acute, fenomen care atrage atenţia asupra degradării stării de sănătate a populaţiei.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România(CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a explicat această schimbare prin faptul că populaţia nu-şi mai poate permite să se trateze cu medicamente scumpe. Astfel, dacă pentru o boală tratamentul cu medicamente mai scumpe îl vindeca pe pacient în trei zile, acum pentru aceiaşi afecţiune, utilizând o altă schemă de tratament mai ieftină, se vindecă în două săptămâni.
Acest lucru este reliefat şi de evoluţia pieţei farmaceutice în trimestrul 2 al acestui an, care arată că ponderea în volum de peste 80% este la produsele farmaceutice sub 25 de lei, cele scumpe reprezentând sub 1%.
Analiza scoate în evidenţă şi o scădere a ponderii spitalului la 9,4% în valoare, situaţie care este mai mult decât îngrijorătoare în condiţiile în care media europeană este în jur de 20% - 25% din total.
Petru Crăciun a făcut referire şi la faptul că datorită termenelor lungi de plată şi efectelor conexe, respectiv creşterea datoriilor şi costul finanţării, riscul sistemic pe piaţă este în creştere, iar companiile nu vor mai putea nici ele susţine sistemul de sănătate.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae a anunţat că se va face o analiză a impactului măsurilor luate de autorităţi pentru pacienţii cu boli cronice pe perioada septembrie - noiembrie, iar rezultatele vor fi comunicate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Protestele anunţate pentru luna septembrie vor contiuna Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că protestele personalului medical anunţate pentru luna septembrie vor continua, iar luni la ora 11,00 vor fi realizate pichetări în faţa Ministrului Finanţelor şi Ministerului Sănătăţii...
Vasile Astărăstoae: Sistemul de sănătate este subfinanţat, iar în domeniu nu s-a făcut reformă Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, este de părere că din 1989 şi până în prezent nu s-a făcut o reformă reală în sistemul de sănătate şi consideră că acest domeniu este politizat, ''ceea ce nu este benefic''.
Preşedintele CMR,Vasile Astărăstoae: Medicii pleacă să lucreze în străinătate pentru că nu mai suportă atmosfera din România Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Constanţa, că 11.200 de medici români figurau la data de 1 ianuarie 2012 că lucrează în ţările dezvoltate ale OECD, iar în următoarele trei luni alţi 1.014 medici au plecat în străinătate, în primul rând ''pentru...
UPDATE Preşedintele CMR anunţă proteste în sistemul sanitar Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), dr. Vasile Astărăstoae, a anunţat
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae: Am mari reţineri faţă de cei care fac controale în sistemul medical Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat joi că are mari reţineri în ceea ce îi priveşte pe cei care fac controale în sistemul medical, mai ales când se uită la CV-urile acestora.