Cele mai citite
 


Italia: Medicii cred că sinuciderea poate fi prevenită prin sport
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pentru că în fiecare an patru mii de persoane îşi iau viaţa în Italia, Centrul de Prevenire a Sinuciderii invită populaţia la un maraton pe străzile Romei. Cu această ocazie, familiile vor afla cum îşi pot ajuta rudele cu tendinţe sinucigaşe, informează joi cotidianul Il Messaggero.
Mai mult de jumătate dintre sinucigaşii din Italia sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani. Majoritatea cazurilor s-au înregistrat în nordul Italiei şi Sardinia, arată un studiu publicat de Institutul Superior de Sănătate citat de cotidianul Il Messaggero.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului, Centrul de Prevenire a Sinuciderii al spitalului Sant'Andrea din Roma va organiza duminică un mini-maraton în centrul capitalei. La evenimentul sportiv 'Race for Life' ('Aleargă pentru Viaţă') sunt invitate să participe toate persoanele interesate. Medicii consideră că familia are un rol important în prevenirea unui act sinucigaş dacă va şti să recunoască primele semne. Psihiatrul Maurizio Pompili, profesor la Facultatea de Medicină şi Chirurgie din cadrul Universităţii 'Sapienza' din Roma, a explicat că, de cele mai multe ori, indiferenţa familiei îi izolează pe subiecţii fragili care nu au curajul să ceară ajutor în exterior. Implicarea în activităţi socio-relaţionale reduce posibilitatea unei sinucideri, iar sportul este una dintre soluţii.

Profesorul Pompili a adăugat că sinuciderea este una din cauzele principale ale morţii în lume şi face mai multe victime decât un război sau calamităţile naturale. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că, în fiecare an, în lume se sinucid un milion de oameni. În 2020 este posibil ca numărul sinucigaşilor să crească la un milion şi jumătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Bihor: Parteneriat medical între asociaţiile române şi italiene de urologie, semnat la Băile Felix Preşedintele Asociaţiei de Uroginecologie, prof. univ. dr.Gheorghe Bumbu şi Maurizio Bologna, profesor la Facultatea de Medicină şi Chirurgie a Universităţii din Roma 'Tor Vergata', Italia, au semnat vineri, la Băile Felix, un acord de parteneriat între Societatea de Uroginecologie din cadrul Asociaţiei...
Italia a activat un sistem de supraveghere a cazurilor de infecţie cu bacteria intestinală EHEC Institutul Superior al Sănătăţii italian a activat vineri un sistem de supraveghere şi detectare a cazurilor de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E. coli enterohemoragic). În prezent nu s-au înregistrat semnale ale infestării, dar autorităţile au demarat o campanie de prevenire, informează postul...
OMS, rezervată în privinţa rezultatelor studiului care face legătura între cămile şi transmiterea la om a noului coronavirus Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a susţinut vineri că nu există probe suficiente pentru a susţine că există o legătură între cămile şi transmiterea la om a sindromului respirator viral în Orientul Mijlociu (MERS), cunoscut sub numele de noul coronavirus, relatează EFE.
Studiu IPP: Rata imunizărilor este în scădere Rata imunizărilor este în scădere la nivel naţional, depărtându-se de atingerea ţintei propuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (95%), relevă un studiu realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) şi dat publicităţii miercuri în cadrul dezbaterii "Nediscriminarea înseamnă drepturi egale! Vaccinarea...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.