Cele mai citite
 


Iaşi: Nou centru zonal pentru serviciul de ambulanţă la Ţibăneşti
joi, 9 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 9 sep /Agerpres/ - Un nou centru zonal pentru serviciul de ambulanţă a fost inaugurat joi, la Ţibăneşti, beneficiare fiind peste 2.000 de persoane care locuiesc în comună.
Acest serviciu a funcţionat timp de 15 ani într-o clădire afectată de vreme şi intemperii, propusă acum spre demolare.
Dr. Florin Agapi, manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Iaşi, a declarat joi, pentru AGERPRES, că din noul centru cele patru autosanitare vor putea ajunge la solicitări în doar câteva minute în localităţile din apropierea comunei Ţibăneşti - Ţibana, Tansa, Dagâţa, Ipatele, Şcheia, Cuza Vodă, Drăguşeni, Mironeasa -, unde locuiesc aproximativ 2.055 persoane.
Pentru noul centru zonal, SAJ a preluat de la Consiliul Judeţean o clădire care a aparţinut Direcţiei Drumurilor Judeţene şi care a fost reamenajată şi dotată cu cele necesare pentru a interveni cât mai rapid în cazurile de urgenţă. Din cauza drumului lung şi plin de gropi, până acum ambulanţele de la Iaşi ajungeau în câteva ore la solicitări.
În noul centru de la Ţibăneşti îşi vor desfăşura activitatea 14 şoferi, asistenţi medicali şi ambulanţieri.
La inaugurarea noului centru au fost prezenţi directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Iulian Şerban, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, directorul Serviciului Judeţean Ambulanţă, Florin Agapi, şi deputatul PDL Petru Movilă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Centru zonal de ambulanţă, inaugurat la Ţibăneşti Un centru zonal de ambulanţă va fi inaugurat joi în localitatea Ţibăneşti, după ce acest serviciu a funcţionat timp de 15 ani într-o clădire veche.
Alba: Serviciu Privat de Ambulanţă, inaugurat de Crucea Roşie Crucea Roşie Română (CRR) Filiala Alba a lansat joi Serviciul Privat de Ambulanţă, care va fi deservit pentru început de patru ambulanţe dotate cu echipamente noi, conform standardelor în vigoare, precum şi de personal medical cu pregătire şi experienţă în acest domeniu de activitate  - medici, asistenţi...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, care va găzdui ISU şi Ambulanţa, va deveni funcţional în acest an Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, care va găzdui ISU şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, urmând să asigure un centru de comandă unic dotat cu un sistem informatic performant, va deveni funcţional până la finele anului, a anunţat, vineri, primarul general, Gabriela Firea...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Levente Szekely: Serviciul de Ambulanţă Vaslui va avea o nouă conducere Vaslui, 8 feb /Agerpres/ - Prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) va avea o nouă conducere, după ce în activitatea instituţiei au fost descoperite o serie de disfuncţionalităţi.