Cele mai citite
 


O nouă unitate de stocare pentru celule stem a fost inuagurată
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă unitate de stocare a celulelor stem a primit acreditarea din partea Agenţiei Naţionale de Transplant din România şi a fost, joi, inaugurată, la Bucureşti.
Până acum, Biogenis stoca probele de celule stem în banca din Polonia, la Varşovia, acum extinzându-se şi în România.
Noul laborator oferă toate condiţiile necesare prelucrării, stocării sângelui ombilical de la primirea unităţii de sânge şi până la păstrarea sa în criotancuri de conservare, la minus 196 de grade Celsius.
Capacitatea de stocare a noii unităţi este de 8.000 de unităţi, cu posibilităţi de extindere.
'Anul 2010 este unul cu o puternică extindere a serviciilor noastre, servicii create ca urmare a campaniei lansate anul trecut 'Sănătatea copilului tău începe înainte de naştere'. Oferim clienţilor noştri posibilitatea de a stoca în două ţări, la alegere. Aceştia beneficiază de cursuri gratuite pentru părinţi în programul 'Şcoala gravidei Biogenis' şi pot alege în acelaşi timp un serviciu special, stocarea probei în două recipiente cu posibilitate de utilizare separată', a spus directorul de comunicare al companiei, Cristian Lăcraru.
Costul este de 3.590 de lei, incluzând chit de recoltare, transport, stocare, iar taxa pe an este de 190 de lei. Prima plată se face după naştere şi după validarea probelor.
Preşedintele Băncii Poloneze de Celule Stem, Jakub Baran, care deţine pachetul majoritar a apreciat, cu ocazia inaugurării centrului, atitudinea pozitivă manifestată de societate românească în ceea ce priveşte noile tehnologii.
'În domeniul nostru, România este o piaţă foarte dinamică şi cu o creştere susţinută, demonstrată în cei peste trei ani de când Biogenis activează aici. Dorim ca în doi-trei ani să aducem investiţii suplimentare de aproximativ două milioane de lei şi în acelaşi timp urmărim suplimentarea personalului cu aproximativ 20 de oameni', a subliniat Jakub Baran.
La rândul său, Viorica Susanu, multiplă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a spus că a ales să stocheze celule stem din sânge ombilical ''pentru liniştea'' sa, considerându-l un lucru bun.
'Am ales această companie pentru operativitatea şi seriozitatea sa', a adăugat Viorica Susanu.
Aceasta este a treia unitate de stocare din România, după Eurocord şi Centrul Medical Unirea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România va fi realizat în ţara noastră.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
INTERVIU Bogdan Ivănescu (ARBACS): Aproape 10.000 de mămici aleg anual recoltarea de celule stem la naştere În jur de 10.000 de mămici din România din 200.000 aleg anual recoltarea celulelor stem la naştere, a declarat Bogdan Ivănescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), într-un interviu acordat AGERPRES.
Comunicat de presă - Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem ARBACS: În România, băncile familiale sunt autorizate să recolteze celule stem din două surse, respectiv din sângele şi ţesutul cordonului ombilical
MedLife intră pe o nouă linie de business şi demarează achiziţia unei băncii de celule stem MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţat, joi, intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar la banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne şi bine echipate bănci de celule...
Dr. Benedek Istvan: Nu de bancă de celule stem avem nevoie, ci de registru naţional pentru donori Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Benedek Istvan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că băncile de măduvă osoasă sunt 'o prostie' şi că România are nevoie de un Registru Naţional de Donori.