Cele mai citite
 


Maramureş: Au sosit banii pentru datoriile spitalelor către agenţii economici
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au eliberat banii pentru achitarea datoriilor celor opt spitale din judeţul Maramureş, Casa de Asigurări de Sănătate judeţeană intrând în posesia sumei necesare 16.526.000 lei, care până la sfârşitul săptămânii va fi distribuită unităţilor medicale cu debite.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Constantin Opriş' Baia Mare, banii au intrat deja în cont, iar în următoarele zile vor fi achitate?datoriile către agenţii economici. 'Am făcut deja ordinele de plată. Aceste datorii nu vor fi plătite eşalonat, pe luni calendaristice, ci imediat până la epuizarea fondului. Banii vor ajunge în bugetul spitalelor până la sfârşitul acestei saptămâni', a declarat, joi, dr. Alexandru Deac, preşedintele CAS Maramureş.
De asemenea, conform declaraţiei managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Constantin Opri;' din Baia Mare, dr. Călin Pop, banii pentru plata datoriilor au fost viraţi în contul unităţii, iar până la sfârşitul săptămânii datoriile în valoare de 6.714.000 lei vor fi achitate. 'Aceste sume au fost acceptate pentru plată, casa de asigurări a virat aceste sume în contul spitalului, iar în cursul acestei săptămâni vor fi achitate datoriile către operatorii economici care ne-au aprovizionat cu materiale sanitare şi medicamente', a spus managerul spitalului.
Pe de altă parte, preşedintele CAS Maramureş, dr. Alexandru Deac a precizat că două spitale din judeţ au reuşit să-şi plătească toate datoriile la timp din resurse proprii. 'Este vorba de Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare şi Centrul de Sănătate din oraşul Şomcuta Mare', a precizat directorul CAS Maramureş, dr. Alexandru Deac.
Dintre cele opt spitale restanţiere, cele mai mari datorii le are Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei - cu 6.902.000 lei, urmat de Spitalul Judeţean Baia Mare - cu 6.714.000 lei, Spitalul de recuperare Borşa - 1.330.000 lei, Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus - 811.000 lei, Spitalul TBC - 279.000, Spitalul Târgu Lăpuş - 235.000 lei. Totodată, spitalul oraşului Cavnic are datorii de 229.000 lei, iar Spitalul de Boli Cronice Baia Sprie a înregistrat restanţe în sumă de 26.000 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalele au depus la CAS situaţia datoriilor cumulate Unităţile medicale au depus, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş situaţia datoriilor pe care le-au acumulat până în 31 martie, acestea urmând să fie acoperite de stat.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă a dat în folosinţă un aparat RMN Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a pus, miercuri, în funcţiune noul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), investiţie suportată parţial de Consiliul Judeţean Maramureş.
Alba: Trei unităţi sanitare, propuse spre reorganizare Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba propune transformarea celor trei unităţi sanitare din judeţ propuse spre reorganizare în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (spitalele din Baia de Arieş şi Ocna Mureş), respectiv ambulatoriu integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă...
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Servicii medicale de peste trei milioane de lei executate, dar nedecontate de CAS şi MAI Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia are servicii medicale executate, contractate şi nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate în sumă totală de 2,8 milioane de lei, a atras atenţia, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii, Nicoleta Coşarcă.