Cele mai citite
 


Metalurgiştii şi-au strigat nemulţumirile în stradă
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Metalurgiştii din Federaţia Sindicatelor din Siderurgie - Metarom, membră a CNS 'Cartel ALFA', au pichetat, joi, prefecturile din mai multe judeţe, protestând astfel faţă de decizia Guvernului de a modifica Legea pensiilor care, în opinia sindicaliştilor, conţine clauze dezastruoase şi atentează la viaţa salariaţilor.
Aproximativ 50 de membri ai Sindicatului Liber Donasid din SC Silcotub SA Zalău - punct de lucru Călăraşi au protestat, joi, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Călăraşi. ''Sperăm ca în urma acestor proteste, care se desfăşoară atât în ţară cât şi la noi în Călăraşi, să obţinem cel puţin luarea în considerare a propunerilor pe care le-am făcut către Guvern, de a revoca sau a scoate aceste texte din lege, adică mărirea vârstei de pensionare la 65 de ani, implicit cu 5 ani de zile şi în metalurgie', a declarat preşedintele Sindicatului Liber Donasid din SC Silcotub SA Zalău, Viorel Dobre.
În jur de 100 de sindicalişti de la Federaţia Sindicală METAROM au pichetat Prefectura Olt fiind nemulţumiţi de proiectul de modificare a legii sistemului unitar de pensii. Sindicaliştii au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale. Acţiunea de pichetare a Prefecturii Olt s-a încheiat cu înaintarea unei note de protest prefectului judeţului Olt, Leonid Moisiu. Vicepreşedintele Cartel Alfa Olt, Constantin Boerescu, a declarat că acţiunile sindicale vor continua până la soluţionarea cererilor sindicatelor, adică până când se va renunţa la creşterea vârstei de pensionare pentru salariaţii care lucrează în condiţii speciale.
La Galaţi, câteva sute de reprezentanţi ai sindicatelor din metalurgie, învăţământ, sănătate, afiliate la Cartel ,,Alfa', dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor de pensionari, au pichetat prefectura Galaţi, nemulţumiţi de măsurile sociale adoptate de Guvernul Boc şi susţinute de preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele filialei gălăţene a confederaţiei, Romică Gârneaţă, a anunţat că pichetarea s-a făcut la iniţiativa Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom, care se pronunţă cu fermitate împotriva unor prevederi din proiectul de modificare a Legii pensiilor, care conţin ''clauze dezastruoase şi atentează la viaţa salariaţilor''.
''Protestăm în principal împotriva viitorului proiect al pensiilor, o lege distrugătoare pentru muncitorii români şi în special pentru cei din metalurgie. O lege care ne prelungeşte vârsta de pensionare cu cinci ani, aducându-ne acolo când în momentul în care ieşim la pensie, ne apropiem de speranţa de viaţă a românilor care este undeva între şaizeci şi ceva şi şaptezeci de ani. Nu putem face altceva decât să muncim să ne plătim dările din taxe şi impozite şi apoi să murim. Doar aşa cred ei, guvernanţii, că vor echilibra acest sistem de pensii. La Galaţi urmează o toamnă agitată pentru că se preconizează proiecte de legi care să ne facă sclavi pe plantaţie atât la patroni cât şi la instituţiile bugetare', a spus Gârneaţ ă. El a mai afirmat că sindicaliştii vor un salariu minim pe economie de 705 lei, politici economice stimulative pentru mediul privat, stoparea încercării de a rezolva cheltuirea fără discernământ a banului public prin suprataxarea angajatorilor şi angajaţilor şi susţinerea unui dialog social responsabil şi transparent.
La finalul protestului o delegaţie a sindicaliştilor a depus o petiţie cu revendicările lor la Prefectura Galaţi.
Peste 150 de sindicaliştii au protestat şi în faţa Prefecturii Maramureş. Preşedintele filialei Cartel Alfa, Ioan Hosu a spus în faţa demonstranţilor că, Guvernul, prin deciziile sale dovedeşte incapacitatea de a administra ţara, iar scăderea salariilor, majorarea TVA-ului şi împrumuturile luate prin Fondul Monetar Internaţional demonstrează lipsa de profesionalism a celor care au promis, în anul 2008, să ducă România pe drum normal.
Reprezentanţii sindicatelor au depus o scrisoare la Prefectura Maramureş prin care deplâng actuala situaţie socio-economică din România şi lipsa unei coerenţe a actului de guvernare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicaliştii din sănătate încep luni protestele, cu o grevă japoneză de o săptămână Federaţia Sindicală 'Hipocrat " din România şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) încep luni seria de proteste anunţate, care debutează cu grevă de tip japonez, cu banderolă.
Proteste ale sindicaliştilor şi pensionarilor în judeţe Proteste organizate de sindicate au avut loc vineri în ţară, manifestanţii scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.
În ţară au continuat protestele faţă de noul Cod al muncii (grupaj) În mai multe judeţe din ţară au continuat, luni, pentru a doua săptămână, protestele sindicaliştilor faţă de proiectul noului Cod al muncii pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament.
Protestele din România: Mobilizare puţin omogenă, dar fără afiliere politică (presa internaţională) Presa şi agenţiile internaţionale de ştiri acordă în continuare un spaţiu amplu protestelor din România, notând că guvernul român depune eforturi să ţină în frâu escaladarea mişcării. În timp ce opoziţia încearcă să obţină capital politic din aceste mobilizări, protestatarii s-au ţinut deoparte de orice...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii din Sănătate încep luni protestele Federaţia Sindicală Hipocrat din România declanşează, luni, seria de proteste, prima etapă constând în purtarea unei banderole albastre timp de cinci zile, urmată de pichetarea şi întreruperea temporară a activităţii în următoarea săptămână, culminând cu declanşarea grevei generale pe data de 31 octombrie...