Cele mai citite
 


Iaşi: Tudor Ciuhodaru acuză de plagiat şi 'ineficienţă' Ministerul Sănătăţii
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul independent Tudor Ciuhodaru acuză de plagiat şi ''ineficienţă'' Ministerul Sănătăţii, susţinând că şase dintre iniţiativele sale legislative i-au fost preluate şi asumate de Executiv.
'Sunt şase iniţiative legislative pe care le-am depus la Camera Deputaţilor şi care au fost preluate ulterior, la un timp oarecare, de Guvern. Mi se pare normal ca deputatul, ca şi Legislativ, ca reprezentant al electorilor, să prezinte şi să elaboreze legi. În momentul în care Guvernul face iniţiative legislative acestea trebuie să fie amendamente la legea iniţială. (...) Este anormal ca aceste iniţiative legislative izvorâte practic dintr-o realitate imediată să nu-şi găsească finalitatea, iar la final de mandat să fii chemat de alegători şi întrebat ce ai făcut pentru ei'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, deputatul.
Acesta a venit şi cu exemple, amintind de iniţiativele privind etnobotanicele, transplantul, malpraxis, cardul de sănătate, agresiunea împotriva medicilor, deblocarea posturilor din Sănătate.
''Este uşor să pari drept salvator în momentul în care acele iniţiative legislative există dar nu sunt luate în considerare. Faptul că ele (iniţiativele legislative-n.r) sunt preluate de Guvern practic distrug dreptul la iniţiativă legislativă al deputatului şi mă întreb care mai este rolul Parlamentului şi parlamentarilor. Practic, acesta este rolul parlamentarilor, dincolo de politică şi de reprezentarea unor partide, să facă legi bune pentru cei pe care-i reprezintă', a declarat Tudor Ciuhodaru.
Medicul deputat critică totodată Ministerul Sănătăţii pentru că nu actualizează lista cu plantele etnobotanice, fapt care duce la creşterea consumului de astfel de produse în rândul tinerilor.
''Legea Ciuhodaru a fost adoptată de o majoritatea zdrobitoare în Camera Deputaţilor, dar ulterior legea a fost plagiată de cei de la Guvern, iar HG prevede ca actualizarea să se facă doar prin HG. În tot acest timp, weed-shopurile se redeschid, iar noile substanţe apărute fac victime. Din păcate, Ministerul Sănătăţii e obişnuit doar să reacţioneze şi nu să acţioneze, să plagieze, şi nu să construiască, iar alte cinci legi iniţiate tot din Spitalul de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi - pedepsirea agresiunilor împotriva personalului medical, malpraxis, transplant, deblocare posturilor din sănătate, card naţional de sănătate, aşteaptă prin comisii, în timp ce realitatea confirmă urgenţa acestor legi'', a mai spus dr. Ciuhodaru.
Reacţia acestuia vine după ce în doar câteva ore trei tineri, printre care doi elevi în vârstă de 16, respectiv, de 18 ani, şi un student în vârstă de 22 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţe Sfântul Ioan, după ce au consumat etnobotanice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru susţine în continuare cardul de sănătate, dar plătit de CAS Deputatul independent Tudor Ciuhodaru susţine introducerea de urgenţă a cardului naţional de sănătate în care să fie prevăzută opţiunea donării de organe şi eliberarea acestuia gratuit pentru cei care plătesc asigurări de sănătate. Ciuhodaru speră ca susţinerea Ministerului Sănătăţii să nu fie doar ...
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...
Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la...
Dan Voiculescu: Decizia conducerii Spitalului de Urgenţă Iaşi în cazul lui Ciuhodaru, una de epurare politică Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, consideră că decizia conducerii Spitalului Clinic de Urgenţe din Iaşi de a-l demite din funcţia de purtător de cuvânt pe medicul Tudor Ciuhodaru este 'una de evidentă epurare politică', exprimându-şi susţinerea pentru deputatul recent devenit membru PC.
Iaşi: Medicul Tudor Ciuhodaru reiterează solicitarea de a se deschide noul spital de urgenţe din Copou Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că singura soluţie pentru a nu se mai repeta situaţii precum plimbarea pacienţilor traumatizaţi, cu membre amputate, timp de nouă ore între spitalele Moldovei este deschiderea noului spital de urgenţe din Copou.
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...