Cele mai citite
 


ZMI Reducerea Riscurilor Tensiunii Arteriale de Luni dimineata
vineri, 10 septembrie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Munca fara stres, Tehnica Radianta, Boli cardiovasculare
 

BBC NEWS în data de Luni 31 Ianuarie 2005 precizează că Tensiunea Arterială crește rapid luni dimineața. Acest fenomen poate explica numărul mare de atacuri de cord şi de accidente cerebrale înregistrate lunea dimineața. Sunt cu 20% mai multe atacuri de cord lunea față de celelalte zile ale săptămînii.

Prin folosirea zilnică a Instrumentelor oferite de cursurile noastre Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®, poate fi prevenită cresterea Tensiunii Arteriale și la nevoie reducerea acesteia, iar prin aceasta implicit reducerea riscurilor medicale generate de această creștere.

Cele 10 recomandari ale  Federatiei Mondiale a Inimii făcute cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii din 26 Septembrie 2010 și solutiile oferite de cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki® pentru prevenirea și la nevoie Reversarea afectiunilor Inimii și a Sistemului Cardiovascular le puteti afla consultind pagina web Ziua Mondială a Inimii 2010

 

 Reducerea Riscurilor generate de Hipertensiunea Arterială a zilei de Luni

prin

Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radintă® - Real Reiki®

BBC NEWS în data de Luni 31 Ianuarie 2005 precizează Tensiunea arterială crește rapid luni dimineața:

Conform unui studiu recent al Universității Medicale din Tokyo, stresul revenirii la lucru lunea dimineața poate declanșa o creștere periculoasă a tensiunii arteriale.
Acest fenomen poate explica numărul mare de atacuri de cord şi de accidente cerebrale înregistrate lunea dimineața. Sunt cu 20% mai multe atacuri de cord lunea față de celelalte zile ale săptămînii.

În Anglia, afecțiunile vasculare generează cele mai multe decese. Anual 270.000 de englezi au un atac de cord şi aproape 1 din 3 mor înainte de a ajunge la spital.
Hipertensiunea arteriala afectează 1 din cinci englezi, fiind unul din factorii majori de risc pentru afecțiunile cardiovasculare. Valorile tensiunii arteriale se modifica de la o zi la alta şi în cadrul aceleiași zi de la un moment la altul, funcție de intensitatea stresului interpretat.

Pentru a vedea cum se modifica tensiunea arterială în timpul unei săptămîni, cercetătorii de la Universitatea de Medicina a Femeilor din Tokyo, au dat la 175 de bărbați şi femei cîte un aparat care măsura şi memora automat tensiunea arterială la fiecare oră. Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul American de Hipertensiune, demonstrînd faptul ca la toți participanții valorile tensiunii arteriale au fost mult mai mari luni dimineața cînd aceștia se reîntorceau la lucru.
Dr. Shuogo Murakami, care a condus studiul, a concluzionat: Cei mai mulți oameni sunt feriți de stresul mental şi fizic generat de locul de muncă duminica, dar trec printr-o schimbare stresantă de la activitățile plăcute de la sfîrșitul de săptămîna la activitățile specifice locului de munca lunea dimineața.

Cercetătorul englez Keith Fox sublinia: Creșterea tensiunii arteriale dimineața face parte din ritmul circadian al ființei umane şi el nu creează probleme deosebite oamenilor sănătoși, dar la cei care au deja o afecțiune cardiovasculară, această creștere poate declanșa un atac de cord.

Blenda Linden, directorul informațiilor medicale al Fundației Engleze pentru Inimă confirmă rezultatele cercetătorilor japonezi: Variațiile săptămînale ale incidenței atacurilor de cord, accidentelor cerebrale şi a deceselor au fost observate de diferiți cercetători în ultimii zeci de ani, care au descoperit că numărul cel mai mare a acestor evenimente grave au loc în ziua de luni.

Tensiunea la Locul de Muncă, principala cauză a Hipertensiunii arteriale:


Așa cum am prezentat în materialul Afecțiunile Cardiovasculare produse de  Stresul la Locul de Muncă şi Tehnica Radiantă® , în medicina mucii a apărut o nouă disciplină numită CARDIOLOGIA OCUPAȚIONALĂ, care ajunge la următoarele concluzii:  

 • Tensiunea Psihologică la Locul de Muncă (care la rîndul ei generează Hipertensiune Arterială) este Maximă în situația unui Loc de Muncă cu Cerințe foarte Mari şi o Libertate + Competență în Luarea Deciziilor  sau în Execuția Atribuțiilor de Serviciu Minimă pentru Angajatul care ocupă această Funcție. 

 • Tensiunea Psihologică la Locul de Muncă intensă şi pe termen lung duce la Activarea Sistemului Nervos Autonom Simpatic de Durată care la rîndul ei provoacă Apariția şi în timp Agravarea Sindromului Metabolic -o serie de simptoame care sunt adesea depistate că apar împreună: obezitatea, hiperglicemia, hiperproteinemia şi un profil crescut al lipidelor-.
 • Se confirmă astfel mecanismul prin care fostele Cauze de Îmbolnăvire devin acum Efecte ale incapacității Omului de a Coopera cu Agenții Stresori Zilnici așa cum preciza Organizația Mondială a Sănătății încă din anul 1978 în Strategia Sănătate pentru Toți pînă în Anul 2000 ( Obiectivul 16 O Viață Sănătoasă):  Supraponderalitatea, fumatul, alcoolismul, dependența de droguri şi lipsa exercițiilor fizice zilnice sunt indicatori ai incapacității persoanelor de a coopera cu agenții stresori zilnici.

  Mai multe detalii în pagina web Cardiologia Ocupațională


Prevenirea şi la nevoie reducerea hipertensiunii arteriale prin Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®:

   
Verificarea zilnică a tensiunii arteriale, prin măsurarea ei la Ambele mîini, atît la plecarea la serviciu cît şi la ajungerea acasă şi compararea ei cu valorile standard recomandate de Organizația Mondială a Sănătății:

Clasificarea Hipertensiunii Arteriale la persoanele de peste 18 Ani:

CATEGORIA

SISTOLICĂ
(mmHg)

DIASTOLICĂ
(mmHg)

Optimă

Normală

Normal - Crescută

 

Hipertensiune Gr.1 ("mică")

Hipertensiune Gr.2 ("moderată")

Hipertensiune Gr.3 ("severă")

<120

<130

130-139

 

140-159

160-179

> 180

<80

<85

85-89

 

90-99

100-109

> 110

 Mai multe detalii în pagina web despre Hipertensiunea Arterială.

Modificări ale tensiunii arteriale sunt determinate de Stresul Ocupațional, așa cum se precizează și în
Ordinul Ministerului Sănătăţii şi Familiei Nr.803 Anexa 1 din 12 Noiembrie 2001:

 • Creșterea tensiunii arteriale sistolice si/sau diastolice cu mai mult de 10 mmHg pe parcursul activității comparativ cu valorile medii/perioada monitorizata sau cu valorile de referința ca Reacție la  Stresul determinat de solicitarea cognitivă (mentală) și/sau cumul de factori nocivi (stres si suprasolicitare neuropsihica, zgomot, microclimat nefavorabil).

 • Creșterea tensiunii arteriale sistolice si/sau diastolice cu mai mult de 40 mmHg pe parcursul activității comparativ cu valorile medii/perioada monitorizata sau cu valorile de referința ca Reacție la  Stresul determinat de solicitarea cognitivă in procesele de munca cu constrîngere temporala, cu factori necontrolabili, activitate cu publicul


   
Dacă tensiunea arterială de la ambele mîini este în limita valorilor normale:

Vom Folosii zilnic cei 4 R în vederea păstrării pe optim a parametrilor fiziologici:

R1-Radianța Interioară ( aducerea în toate planurile existentei ființei noastre a unui supliment de vitalitate pentru a o înlocui pe cea consumata de stresurile anterioare ). Acesta se realizează prin Folosirea Zilnică a Instrumentelor Tehnicii Radiante® - Real Reiki®:
- Armonizarea Zilnică sau după fiecare Moment Stresant a Locuinței şi a Locului de Muncă;
- Sesiuni Radiante Expandate Zilnice;
- Directări Zilnice pentru Familia dumneavoastră şi pentru Colectivul în care lucrați;
- Combinației de Simboluri 3x(SU4M+SU1M) + 1x(SU22+SU1M) la Oboseală sau Tensiune Psihică;
- La nevoie Directări pentru Îngrijorări, Evenimente sau Proiecte;
- În cazul Tratamentelor Medicale: Sesiuni Radiante şi Directări de mai multe ori pe ZI + Armonizarea Medicamentelor la Cumpărare pînă la Remisiunea Afecțiunii respective;


R2-Răspunderea Personală pe baza educației continue prin care fiecare persoana își va putea schimba treptat stilul de viață şi va adopta o atitudine interioară înțeleaptă față de evenimente în vederea reducerii la minim a impactului negativ al agenților Stresori. Cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki® oferă informațiile necesare alături de o metoda simplă şi eficientă - Tehnica Radiantă® TRT® - , care folosita zilnic ( FZ-TRT® ) va ușura schimbarea stilului de viață şi a atitudinii interioare față de evenimente. Acest Stilul de Viață Optim va fi :

 • Cu Echilibru între Muncă şi Odihnă;
 • Alternînd Activitățile Impuse cu cele Plăcute;
 • Plin de Dragoste, Apreciere, Mulțumire şi Fericire;
 • Acumulînd Zilnic Cunoaștere Universală;
 • Dedicat Binelui Universal ( pentru Noi şi pentru Ceilalți);
 • Cu cit mai puține Supărări sau Îngrijorări;
 • Fără Lăcomie, Egoism, Ură sau Gelozie;


R3- Rețeaua de Suport
prin care fiecare dintre noi avem alături, în momentele dificile, membrii familiei, prietenii, colegii de birou sau membri unei anume comunități la care suntem afiliați. Utilizînd Tehnica Radiantă® atît local ( prin aplicarea mîinilor activate în cursul TRT gradul 1 ) cît şi distant ( prin Directări folosind setul de simboluri universale învățate în cursul TRT gradul 2 ) se pot realiza şi întreține rețelele de suport simplu şi eficient:
- Avînd la Bază Piramida Responsabilităților (Propria Persoană, Familia Noastră, Colegii de Serviciu, Rudele, Prietenii şi ceilalți;
- Realizată şi întreținută din timp şi în ambele sensuri ( să Ajutăm şi să fim Ajutați);
- Prin realizarea unor Grupe de Suport Radiant  Locale ( pentru Sesiuni de Grup ) între rude sau prieteni Radianți şi Distante ( prin Directări) cu alți Colegi Radianți de pretutindeni;
- Prin mobilizarea şi a altor Radianți ( ce nu fac parte din Grupa dumneavoastră de Suport ) plus a noastră a Instructorilor dumneavoastră pentru Probleme Deosebite;
- Participarea Activă ( cu prezentări de Experiențe şi formularea Eventualelor Întrebări)  şi sistematică la Clasele Expandate
 

R4- Resursele Naturale care ne permit reintegrarea în cadrul natural prin alimentație, apă şi aer cît mai puțin poluate alături de folosirea luminii naturale şi a plimbărilor prin zone cu cît mai multa vegetație. Prin Folosirea Zilnica a Tehnicii Radiante® asupra alimentelor, apei şi mediului ambiant se pot amplifica efectele benefice ale resurselor naturale iar nivelul toxicității ( datorate poluării ) se va diminua;


 

În cazul depășirii valorilor normale, ale Tensiunii Arteriale:

 • Ne vom adresa Medicului de Familie sau Cardiologului şi vom urma tratamentul recomandat de aceștia.
 • În completarea recomandărilor medicale:
  • Vom elimina sau să reduce la minim cauzele declanșării sau agravării afecțiunilor cardiovasculare (Factorii sociali, ocupaționali şi individuali, fumatul, alimentația nesănătoasă şi lipsa de mișcare) prezentate în detaliu pe pagina web Ziua Mondială a Inimii 2010
  • Vom asigura odihna necesară refacerii fizice şi psihice prin Somnul suficient de Noapte, Somnul la Prînz şi cel puțin o Săptămîna de refacere pe Trimestru alături de Familie acasă sau într-o Stațiune Balneară. Detalii în paginile web despre  Stres și Somn , Sănătate și Muncă
  • Duminica vom face  o Directare pentru noi şi Activitățile Profesionale din Săptămîna viitoare +2 Sesiuni Expandate de circa 10 Minute cu Mîinile Expandate în fiecare din pozițiile Cap 4, Față 1 - Față 2 şi Spate 3 pînă cînd valorile tensiunii Zilei de Luni ajung la valori normale.
  • În fiecare zi Dimineața ne vom face cîte o Sesiune Expandată sau cel puțin primele 5 poziții.
  • La sosirea la Locul de Munca vom Armoniza Încăperea şi Biroul unde lucrăm.

 Cele 10 recomandari ale  Federatiei Mondiale a Inimii făcute cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii din 26 Septembrie 2010 și solutiile oferite de cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki® pentru prevenirea și la nevoie Reversarea afectiunilor Inimii și a Sistemului Cardiovascular le puteti afla consultind pagina web Ziua Mondială a Inimii 2010

Notare
Comentarii
Din pacate la noi multa lume nu cunoaste riscurile tensiunii arteriale crescute si nici metodele de prevenire a aparitiei acesteia. Mi se pare utila postarea valorilor pentru tensiunea arteriala si incadrarea pe niveluri de risc. Astfel oricine dispune de un tensiometru, poate consulta acest tabel si poate afla daca este sau nu cazul sa ia masuri.
Apreciez pozitiv documentarea dvs. pt acest articol.

GREAT

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stresul, Hipertensiunea si Tehnica Radianta Prezentăm definiția, cauzele și metodele de prevenire a apariției sau la nevoie a reducerii Hipertensiunii. Hipertensiunea Arterială face parte din Sindromul Metabolic, care este generat de Stresul Ocupațional așa cum precizăm în pagina Sindromul Ocupațional . Cursurile noastre de Management Activ al...
Ziua Mondială a Inimii 2010 Cele 10 recomandari ale Federatiei Mondiale a Inimii făcute cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii din 26 Septembrie 2010 și solutiile oferite de cursul Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki® pentru prevenirea și la nevoie Reversarea afectiunilor Inimii și a Sistemului...
Stresul, Acidentele de Circulatie si Tehnica Radianta® Stresul, Somnul insuficient și Suprasolicitarea sunt principalele cauze ale Accidentelor rutiere. Prezentăm analizele, previziuniile si recomandarile dedicate prevenirii accidentelor rutiere oferite de Organizația Națiunilor Unite, Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile din diferite țări....
Stresul, Durerea și Tehnica Radiantă® Durerea: cauze, manifestari și costuri. Folosirea Instrumentelor oferite de cursurile noastre Managementul Activ al Stresului folosind Tehnica Radiantă® - Real Reiki®, pentru prevenirea și la nevoie diminuarea pînî la remisiunea completă a durerii acute sau cronice.
Stresul, Afectiunile Musculo-Scheletice si Tehnica Radianta® Din punctul nostru de vedere Stresul este principala cauza a afecțiunilor Musculo-Scheletice. Prezentam documentele Campaniei Uniunii Europene REDUCETI EFORTUL însoțite de explicațiile noastre asupra modului în care Stresul delanșează dureri Musculo-Scheletice care în timp provoacă modificări Funcționare...
Stresul Asigurarile si Tehnica Radianta® Stresul, Oboseala și Suprasolicitarea sunt principalii factori de Risc ai Resurselor Umane cu impact major asupra Despăgubirilor pe care Companiile de Asigurări vor trebuii să le plătească Firmelor si Persoanelor asigurate. La rindul lor Companiile de Asigurări vor trebuii să mărească Primele de Asigurare...