Cele mai citite
 


Educatia pacientului inainte de o miomectomie (extirparea chirurgicala a fibromului uterin) - lb. engl.
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Video
 

 

 Ginecologul tau ti-a recomandat o interventie chirurgicala pentru eliminarea fibroamelor uterine. Dar ce inseamna asta de fapt?

Uterul este o parte componentă a sistemului reproductiv al femeii - este organul in care ajunge oul in timpul ovulatiei si in care se dezvolta fatul in timpul sarcinii.

Fibroamele sunt tumori non-canceroase, care se dezvolta din stratul muscular al peretelui uterin. Acestea sunt destul de comune - aproximativ 20% dintre femeile de peste 30 ani vor dezvolta fibroame candva in timpul vietii lor.

In cele mai multe cazuri, fibroamele nu provoaca niciun disconfort şi nu sunt detectate niciodata. Cu toate acestea, ocazional, fibroamele pot cauza probleme. Complicatiile date de cresterea fibromului pot include:  
- Presiune asupra sistemului urinar;

- Presiune asupra intestinelor;
- Interferenţa cu sistemul de reproducere;
- Infectie.

Deoarece aceste tumori pot atinge dimensiuni foarte mari, de obicei interventia chirurgicala este recomandată în vederea protejarii uterului si a restabilirii sanatatii.

 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Operatia laparoscopica - sansa de a fi mama dupa diagnosticul cu fibrom uterin Fibroamele uterine sunt o afectiune frecvent intalnita in cazul femeilor cu varste cuprinse intre 35 si 40 de ani. Aproape 25% dintre acestea manifesta o astfel de afectiune, iar procentul creste pana la 40% in cazul femeilor aflate in jurul a 50 de ani, conform unui studiu realizat de catre...
Caz incredibil in Romania: Operata laparoscopic de fibrom uterin gigant, pacienta a ramas insarcinata la doar doua luni dupa interventie Aproximativ 25% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani sufera de fibrom uterin, conform studiului realizat de catre Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie, iar pana la varsta de 50 ani peste 80% dintre femei ajung sa dezvolte fibroame uterine.
40% dintre femei dezvoltă fibrom uterin până la 35 de ani, susţin specialiştii Aproape 40% dintre femeile cu vârste până în 35 de ani dezvoltă fibrom uterin, procentul crescând până la 70% în rândul femeilor aflate în jurul a 50 de ani, au relevat marţi preşedintele Societăţii Române de Obstetrică-Ginecologie, Florin Stamaţian, şi directorul Spitalului Clinic Filantropia, Gheorghe...
Gedeon Richter România a anunțat introducerea pe piața din România a unui produs inovator în tratamentul fibromului uterin “Am 30 ani și 2 fibroame uterine…Îmi doresc copii, medicul mi-a recomandat extirparea uterului. Există alternative la operație pe care le pot încerca înainte?” “Ce tratament indicați pentru reducerea fibromului uterin și a sângerărilor produse?” “Am un fibrom mic, de aproximativ 2 cm. Medicul...
Mama, la doi ani dupa operatia laparoscopica a fibromului uterin Aproximativ 25% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani sufera de fibrom uterin, conform studiului realizat de catre Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie.
Laparoscopia – optiunea salvatoare pentru femeile cu fibrom uterin Intr-o era in care femeia moderna este angrenata zilnic in activitati multiple, in care cele 24 de ore ale unei zile devin aproape insuficiente pentru a indeplini toate task-urile, atat profesionale, cat si personale, viata oricarei femei poate fi pusa in pericol de o afectiune ce o...