Cele mai citite
 


Vâlcea: Medici sancţionaţi de CJAS
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 77 de medici vâlceni au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) pentru declararea unor servicii medicale neefectuate, a precizat vineri, pentru AGERPRES, directorul CJAS, dr. Rodica Mărginean.
'Noi putem spune că în 2010 am verificat până astăzi aproximativ 220 de medici. Numai luna trecută au fost 20 de doctori de familie controlaţi să vedem dacă actele lor corespund cu realitatea. Din păcate, 77 de medici au fost prinşi cu neregului în sensul că nu erau corespondenţe între diagnostic şi medicaţie sau între diagnostic şi pacient. Cu alte cuvinte, potrivit fişei un pacient care era sănătos avea pe numele lui 20 de investigaţii medicale şi inerent reţete', a precizat dr. Mărginean.
Printre neregulile descoperite de CJAS se numără: concediile medicale acordate cu retroactivitate, a fost depăşit numărul maxim de zile de îngrijiri medicale, posesorii acestor concedii nu au prezentat documentele prevăzute de lege, lipsa adeverinţei de asigurat, a declaraţiei pe propria răspundere referitor la locaţia unde poate fi verificat la domiciliu.
Dintre medicii verificaţi au fost şi medici de policlinică, medici stomatologi.
35 de medici au fost amendaţi, cunatumul amenzilor ridicându-se la 59 000 lei. Pentru 42 de medici s-a dispus imputarea unor sume de bani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Suceava: Medici sancţionaţi pentru prescrierea incorectă a Erdomed, Giko Biloba şi Cerebrolysin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a amendat 287 de medici de familie şi specialişi, cu care se află în relaţii contractuale, cu suma totală de 107.517 lei, pentru nerespectarea protocoalelor la prescrierea unor medicamente, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela...
Mehedinţi: Medici sancţionaţi pentru eliberare ilegală de concedii medicale Un număr de 18 medici din judeţ au fost sancţionaţi cu amendă şi avertisment pentru eliberarea ilegală de certificate medicale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Radu Barbu.
Timiş: Medicii sancţionaţi pentru concedii medicale, nemulţumiţi Medicii de familie care au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru că au eliberat certificate medicale fără adeverinţă de la angajator sunt nemulţumiţi atât de pedepse, cât şi de cuantumul sancţiunilor.
Vâlcea: Toţi medicii de familie au semnat noul contract cu CJAS Toţi medicii de familie din judeţul Vâlcea au semnat noul contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...