Cele mai citite
 


Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti organizează a 11-a ediţie a Maratonului Speranţei
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti (AISB) va organiza, sâmbătă dimineaţă, Maratonul Speranţei - un eveniment anual non-profit, non-competitiv, cu scopul informării publicului despre nevoia de a găsi un tratament împotriva cancerului, precum şi al strângerii de fonduri pentru cercetare medicală în domeniu.
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, ediţia de anul acesta este cea de-a 11-a, iar până în prezent, prin intermediul acestei manifestări, s-au strâns peste 125.000 dolari pentru a sprijini lupta împotriva cancerului în România, bani care vor fi donaţi institutelor locale din România cu cercetări pentru tratarea cancerului.
''Unul dintre obiectivele cheie pe care AISB şi le-a propus pentru anul acesta este acela de a-i implica pe elevi în acţiuni cu scop umanitar. Acest timp de activităţi nu sunt exclusiv în beneficiul celor în nevoie, ci contribuie în egală măsură la educarea elevilor în spiritul grijii faţă de semeni, responsabilităţii şi principiilor sănătoase de viaţă. Prin implicarea în acţiuni de tip umanitar, elevii dobândesc noi cunoştinţe şi abilităţi, stabilesc contacte cu comunităţi din afara AISB şi îşi asumă riscuri care îi ajută să se formeze ca adulţi integri'', a declarat Lorne Bird, organizatorul Maratonului Speranţei Terry Fox.
El a precizat că Maratonul implică întreaga comunitate, de la elevi şi profesori la personalul administrativ, părinţi, ambasade şi companii, se arată în comunicat.
''Maratonul Terry Fox a inspirat în cei 30 de ani de la debut milioane de oameni. Suntem deosebit de mândri să organizăm cu dăruire a 11-a ediţie a evenimentului, contribuind astfel la aprofundarea cercetărilor pentru tratarea cancerului. Prin acest eveniment vrem să atragem atenţia tuturor asupra importanţei de a-i ajuta pe ceilalţi'', a declarat David Ottaviano, directorul Şcolii Americane. El a mai spus că participanţii pot merge, pot alerga sau pot doar să participe la festivităţi, ''pentru a dărui o şansă medicilor, asistentelor, spitalelor şi organizaţiilor implicate în sprijinirea victimelor cancerului''.
Anul acesta linia de start şi de sosire a Maratonului Speranţei va fi în faţa Şcolii Internaţionale Americane din Bucureşti, iar participanţii vor parcurge un traseu de 5 km, care va trece prin pădurea Băneasa, cu întoarcere la sediul AISB. AGERPRES / (AS - Marina Bădulescu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maraton pentru strângerea de fonduri destinate cercetării în combaterea cancerului Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB) organizează sâmbătă în Băneasa un maraton pentru strângerea de fonduri destinate cercetării medicale vizând combaterea cancerului.
Fundaţia Renaşterea organizează evenimentul 'Happy Run! - Race for the Cure', în Herăstrău Fundaţia Renaşterea organizează duminică prima ediţie a ''Happy Run! - Race for the Cure România'', cea mai renumită cursă, dedicată prevenţiei cancerului de sân, din lume.
Participanţii la Maratonul Speranţei Terry Fox vor parcurge sâmbătă 5 km prin pădurea Băneasa Aproximativ 750 de participanţi sunt aşteptaţi sâmbătă la linia de start a Maratonului Speranţei Terry Fox, aceştia urmând să parcurgă un traseu de 5 kilometri prin pădurea Băneasa.
Fundaţia Renaşterea a organizat prima ediţie a evenimentului 'Happy Run! - Race for the Cure' Fundaţia Renaşterea a organizat duminică prima ediţie a ''Happy Run! - Race for the Cure România'', cea mai renumită cursă din lume dedicată prevenţiei cancerului de sân.
'Şcoala Altfel' - de la vizitele în universităţi şi săli de lectură, la cele în centre sociale şi penitenciare Elevii şi dascălii din Bucureşti sunt implicaţi în această săptămână în activităţi nonformale menite a le valorifica talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante, programul Ministerului Educaţiei Naţionale "Şcoala Altfel" desfăşurându-se în acest an sub...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...