Cele mai citite
 


Neamţ: Aproape 80 la sută dintre unităţile de învăţământ, autorizate sanitar
vineri, 10 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piatra Neamţ, 10 sep /Agerpres/ - Anul şcolar începe luni, 13 septembrie, în judeţul Neamţ cu aproape 80 la sută dintre unităţile de învăţământ autorizate sanitar.
Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ, doar 21 la sută dintre şcoli nu vor primi autorizaţie sanitară, deoarece nu sunt racordare la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi nu au grupuri sanitare în interiorul unităţii.
'De altfel, cu astfel de probleme se confruntă de regulă întreaga comunitate locală', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Luminiţa Vârlan, inspectorul general al ISJ Neamţ.
În ceea ce priveşte posturile finanţate de la bugetul de stat, numărul acestora în judeţ este de 7.884, din care aproape 70 la sută sunt posturi didactice.
Faţă de anul trecut, numărul cadrelor didactice necalificate a scăzut de la 70 la 52, dintre care doar 5 au studii medii.
'În ceea ce priveşte posturile didactice auxiliare şi posturile nedidactice, urmează să desfiinţăm aproximativ 60 de posturi. Din discuţiile avute cu directorii reiese că există destul de multe astfel de posturi vacante, deci nu vor avea de suferit multe persoane', a precizat inspectorul general Luminiţa Vârlan.
Cu privire la investiţii, conducerea ISJ Neamţ susţine că există lucrări executate şi neachitate în valoare de 22 milioane lei, dar şi lucrări contractate şi neexecutate în valoare de 145 milioane lei.
'Multe dintre aceste lucrări vor intra în conservare, deoarece în acest moment nu sunt neapărat necesare şi nici nu există resurse financiare', a apreciat inspectorul şcolar general al judeţului.
Luni, 13 septembrie, sunt aşteptaţi să revină în unităţile şcolare din judeţ circa 100.000 elevi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Neamţ: Spitalul Judeţean are nevoie de investiţii de 20 de milioane de lei pentru a primi acreditarea Peste 20 de milioane de lei trebuie să fie investite în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru ca unitatea sanitară să poată fi acreditată anul viitor.
Neamţ: Ministrul Educaţiei speră să găsească fonduri pentru autorizarea sanitară a tuturor şcolilor Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la Piatra Neamţ, că până la începerea anului şcolar viitor toate unităţile de învăţământ din judeţ vor fi autorizate sanitar.
Neamţ: Jumătate dintre fântâni nu au apă potabilă Jumătate dintre fântânile publice din judeţul Neamţ verificate până în prezent de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică nu au apa potabilă, a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Elena Şerban, purtătorul de cuvânt al DSP.
Executivul: Aproape 56 milioane lei pentru investiţii la spitale din Suceava, Botoşani, Rădăuţi şi Piatra Neamţ Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind investiţiile care urmează să se facă la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, valoarea totală a investiţiilor...
Fiecare copil din Piatra Neamţ contează! Sprijin în valoare de 110.000 lei pentru Maternitatea din Piatra Neamţ Piatra Neamţ, 21 noiembrie 2012 – Organizaţia Salvaţi Copiii donează secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ echipamente medicale performante în valoare de 110.000 lei, cu scopul de a contribui la reducerea mortalităţii infantile din judeţ. În 2011, rata mortalităţii infantile...