Cele mai citite
 


Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
'CNAS se substituie dintr-un for executiv, sau dintr-o organism care dă bani în sistem, într-un organism legislativ, care fără să aibă comisii de specialitate şi respectiv, persoane care să se ocupe de boli şi patologie, decide cui să dea sau nu compensaţii la medicamente', a precizat deputatul social-democrat.
Dr. Sonia Drăghici a dat ca exemplu programul de transplant, de pe site-ul Casei naţionale, unde a apărut o simulare de calcul a preţurilor medicamentelor de pe lista C2 şi în care se observă că de pe lista de compensate lipsesc anumite medicamente foarte importante care se dau după transplant (cortizon, azatioprină, ciclosporină). Iar celelalte preparate asociate sunt puse la o coplată 'îngrozitoare' care depăşeşte 2.100 de lei pe lună, afirmă deputatul. 'Aceşti bolnavi vor muri cu siguranţă pentru că vor face reject de transplant', a subliniat dr. Drăghici.
La fel se va întâmpla în cazul bolnavilor neuropsihici, care, în lipsa medicamentelor, vor ajunge să circule pe stradă, vor deveni violenţi sau suicidari, aspecte care nu vor putea fi suportate de populaţie şi nici tolerate de cei care sunt responsabili în domeniul sanitar. 'Acest lucru trebuie să se termine. Casa naţională nu poate să ia decizii în aceste domenii. Această subordonare este agreată şi de ministrul Cseke Attila', a spus medicul deputat.
În ceeea ce priveşte activitatea Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, dr. Sonia Drăghici a anunţat că, în 14 septembrie, membrii vor participa la un forum organizat de Institutul de Studii Populare şi Institutul Konrad Adenauer, la Bucureşti, despre reforma sistemului sanitar românesc, la care vor veni şi reprezentanţii Guvernului.
Un al doilea eveniment va avea loc în 27 septembrie şi va fi Forumul Internaţional Sănătate 2010, a V-a ediţie, care are ca moto 'Dincolo de criza economică sau de luptele politice, sănătatea sistemului sanitar este pe prim plan'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Ion Rotaru (PSD): Criteriile de internare în spital sunt o dovadă că MS şi CNAS nu conlucrează Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că noile criterii de internare în spital propuse de CNAS sunt o dovadă a faptului că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu conlucrează.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Prof. dr. Irinel Popescu: Prostatectomia realizată prin chirurgie robotică ar trebui finanţată de CNAS Prostatectomia realizată prin intermediul chirurgiei robotice ar trebui să fie finanţată printr-un program de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deoarece prin acest tip de intervenţie rezultatele sunt cele mai bune, a declarat, joi, prof. dr. Irinel Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
CNAS susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback, au precizat joi reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat remis presei.