Cele mai citite
 


Tot mai multe spitale americane îşi reduc serviciile şi concediază personal
luni, 27 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Multe din spitalele din Statele Unite ale Americii sunt nevoite, din cauza dificultăţilor financiare cauzate de recesiunea economică, să reducă din serviciile oferite pacienţilor şi să concedieze personal medical, după ce deja au efectuat restructurări bugetare în lunile precedente, relevă un studiu realizat în luna martie de Asociaţia Spitalelor Americane (ASA), citat luni de AP.

Sondajul ASA a mai arătat că 22% dintre spitalele participante la studiu şi-au restrâns serviciile medicale din septembrie anul trecut, când a început criza economică în SUA.

În recesiunile anterioare, companiile din domeniul sănătăţii şi îngrijirii medicale s-au dovedit destul de robuste, însă de această dată spitalele şi alte instituţii din sfera îngrijirii medicale sunt cu adevărat afectate. Asaltate de presiuni financiare şi de creşterea numărului de persoane bolnave, dar lipsite de asigurare medicală, spitalele sunt forţate să ia decizii drastice care le afectează pacienţii şi comunităţile pe care le deservesc, relevă studiul Asociaţiei.AGERPRES/(Andrei Vălan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Unu din şase americani preferă să moară înainte de vârsta de 80 de ani (studiu) Teama privind îmbătrânirea ar putea fi mai puternică decât teama privind moartea pentru mulţi dintre americani, potrivit unei cercetări recente, citate de UPI.com.
Rata sinuciderilor în Europa şi în Statele Unite a crescut pe fondul crizei financiare (studiu) Mii de sinucideri sunt legate de criza financiară globală, un număr deosebit de mare fiind înregistrat în ţările în care se constată o pierdere masivă a locurilor de muncă, pe fondul măsurilor de austeritate, avertizează un studiu internaţional, preluat de The Independent.
SUA: Consumul de canabis s-a dublat într-un deceniu Consumul de canabis s-a dublat în Statele Unite ale Americii într-un interval de un deceniu, în prezent trei consumatori din zece, adică 7 milioane de persoane, abuzând de acest drog sau având dezvoltată o dependenţă de el, relevă un studiu publicat miercuri în revista medicală americană JAMA Psychiatry...
În SUA, un copil se accidentează la fiecare 30 de minute în locuinţe în care există televizoare Un copil este rănit la fiecare 30 de minute în Statele Unite ale Americii în accidente în care sunt implicate televizoare, omniprezente în locuinţele americanilor, iar apariţia pe piaţă a ecranelor plate a crescut numărul vizitelor la camerele de urgenţă ale spitatelor, conform unui studiu publicat luni...
Peste un milion de femei din SUA, tratate inutil de cancer la sân în ultimii 30 de ani Mamografii de rutină au făcut ca peste un milion de femei din Statele Unite ale Americii să fie tratate în mod inutil împotriva cancerului de sân în ultimii 30 de ani, deşi tumorile nu ar fi ajuns niciodată la un stadiu avansat, potrivit unui nou studiu american publicat joi în New England Journal of...
Autismul, tot mai răspândit în SUA Unul din 88 de copii monitorizaţi în cadrul unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii /SUA/ suferă de autism sau de alte afecţiuni asociate, ceea ce înseamnă un record de când există statistici de acest fel, au indicat joi experţi americani în domeniul sănătăţii, citaţi de Reuters.