Cele mai citite
 


Cluj: 3,5 milioane euro pentru modernizare secţiilor de obstetrică şi neonatologie de la Spitalul Judeţean
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reabilitarea secţiilor de obstetrică - ginecologie şi neonatologie de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj face parte dintr-un proiect de anvergură, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, care beneficiază de o finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul medical interimar al instituţiei, dr. Cristiana Ciortea.
''Proiectul a început în urmă cu câţiva ani şi cuprinde două componente - prima reabilitarea infrastructurii, iar a doua de dotare cu echipamente şi aparatură medicală performantă', a spus directorul medical.
Potrivit acesteia, proiectul precede reabilitarea clădirii, cu recompartimentarea tuturor secţiilor, refacerea integrală a tipurilor de instalaţii - electrice, de gaze medicale pentru oxigen, sanitare, de încălzire, ventilaţie -, precum şi a tâmplăriei, finisajelor la pereţi, pardoselilor şi tavanelor.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis, vineri, AGERPRES, peste 3,5 milioane de euro vor fi alocate pentru reabilitarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.
Ministrul Attila Cseke a semnat contractul cu consorţiul austriac câştigător pentru lucrările de modernizare, iar suprafaţa care va fi refăcută este de 4.373 mp. Proiectul prevede amenajarea unor circuite funcţionale necesare desfăşurării activităţii. Fondurile vor ajunge şi pentru construirea a două ascensoare noi.
Valoarea totală a contractului este de 15.262.292 de lei (TVA 24%). Lucrările vor începe în această toamnă şi se vor finaliza în primăvara anului 2012.
Spitalul Clinic Judeţean Cluj este una dintre cele mai mari unităţi sanitare cu paturi din România (1.592), cu o structură complexă, care include 34 de secţii clinice. În spital sunt două secţii de ginecologie şi una de neonatologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Brăila: Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie intră în reabilitare Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila intră în reabilitare şi modernizare începând de săptămâna viitoare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Braşov: Investiţii de peste 23 de milioane de lei la Maternitatea din Braşov Corpul vechi al Maternităţii din Braşov va fi modernizat printr-o investiţie în valoare de 23,3 milioane de lei, bani alocaţi de Guvern, dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).
Secţiile de obstetrică şi neonatologie din Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, în reabilitare Ministerul Sănătăţii a semnat contractul cu consorţiul câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, astfel încât acestea să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi al normelor europene.
Satu Mare: Aparatură modernă pentru secţia de obstetrică ginecologie, printr-un proiect european Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie printr-un proiect cu finanţare europeană, derulat în parteneriat cu Universitatea din Debrecen, Ungaria.
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.