Cele mai citite
 


Vasile Astărăstoae: Deblocarea celor 3.000 de posturi, o gură de oxigen pentru sistem
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că deblocarea a 3.000 de posturi pentru medici şi asistenţi medicali constituie 'o gură de oxigen', altfel sistemul ar fi intrat în colaps.
El a adăugat însă că demersul este tardiv. 'Trebuia să vină în urmă cu câţiva ani, pentru că s-ar putea ca multe din posturi să nu se poată ocupa nemaiavând personal calificat. Blocarea şi reducerea cu 25% a salariilor au determinat ca o parte din personalul medical să plece în străinătate şi nu cred că se vor mai întoarce. Se vorbeşte pentru locuri la anestezie-terapie intensivă, dar toţi specialiştii sunt deja în sistem. Rămâne de văzut de unde vor mai veni alţii pentru posturile neocupate', a explicat prof. dr. Vasile Astărăstoae.
Ministerul Sănătăţii a decis să scoată la concurs un număr de aproximativ 2.300 de posturi. Pe lângă acestea, autorităţile administraţiei publice locale vor mai avea posibilitatea de a scoate la concurs un număr de aproximativ 750 de posturi, la care se vor adăuga şi posturile vacantate în cele 18 spitale descentralizate în 2008 la Primăria Capitalei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CMR,Vasile Astărăstoae: Medicii pleacă să lucreze în străinătate pentru că nu mai suportă atmosfera din România Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Constanţa, că 11.200 de medici români figurau la data de 1 ianuarie 2012 că lucrează în ţările dezvoltate ale OECD, iar în următoarele trei luni alţi 1.014 medici au plecat în străinătate, în primul rând ''pentru...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România vrea ca UE să compenseze cheltuielile cu studiile medicilor migranţi Uniunea Europeană trebuie să compenseze, sub diferite forme, cheltuielile educaţionale pentru absolvenţii facultăţilor de medicină din România care aleg să lucreze în statele europene, a declarat, duminică, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa"...
Vasile Astărăstoae: Descentralizarea, o încercare de a transfera responsabilitatea Ploieşti, 2 iul /Agerpres/ - Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat, vineri, la Ploieşti, în cadrul unei conferinţe de presă, că descentralizarea sistemului sanitar reprezintă o încercare de a transfera responsabilitatea, acesta precizând că, în noile condiţii,...
Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.
Medicii spun că lucrează şi la stat şi în privat pentru completarea veniturilor Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, afirmă că, în cazul în care s-ar lua decizia ca medicii din sistemul de stat să nu mai lucreze şi în privat, ar fi "o lovitură pentru ambele sisteme", iar doctorii ar alege să plece în străinătate.