Cele mai citite
 


Bucureşti: Începe campania de sterilizare a câinilor fără stăpân
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de sterilizare în masă a câinilor din Capitală va fi reluată luni, scopul ei fiind încurajarea adopţiilor şi înlăturarea animalelor agresive din stradă.
Acţiunea va fi coordonată de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor şi, potrivit primarului general Sorin Oprescu, campania de sterilizare va începe cu sectorul 6.
Între Primăria Generală şi Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti a fost semnat vineri un protocol de colaborare în acest sens.
Sorin Oprescu a făcut un apel la ong-uri să sprijine această campanie, dar şi la populaţie, primarul general cerându-le bucureştenilor să nu mai abandoneze câinii în stradă, pentru că apoi municipalitatea este obligată să-i strângă.
'Banii vin din bugetul primăriei şi sunt suficienţi până la sfârşitul acestui an pentru aproximativ 100.000 de câini', a afirmat edilul şef al Capitalei, care a menţionat că pe un singur câine cheltuiala se ridică la aproximativ 68 de lei, iar numărul câinilor aflaţi în stradă este de aproximativ 38.000 - 45.000.
La rândul său, directorul ASPA, Robert Lorenţ, a susţinut că, deocamdată, se va acţiona cu un număr restrâns de echipe de intervenţie, în această perioadă urmând să se înfiinţeze şi Poliţia veterinară.
Câini care nu sunt agresivi vor fi deparazitaţi, sterilizaţi şi vaccinaţi, după care vor ajunge din nou în stradă. Potrivit lui Lorenţ, pentru adăpostirea câinilor fără stăpân în sunt doar 250 de locuri în Capitală, în condiţiile în care numărul lor este de peste 30.000.
Decanul Facultăţii de Medicină Veterinară, Gabriel Predoi, a precizat că instituţia de învăţământ superior deţine o clinică veterinară care îndeplineşte toate standardele de funcţionare, cu un program de 24 de ore din 24, motiv pentru care animalele vor putea beneficia de asistenţă medicală.
Procedurile chirurgicale de sterilizare a câinilor vor avea loc în adăpostul municipalităţii din strada Theodor Pallady, unde primăria va pune la dispoziţie reprezentanţilor Vier Pfoten jumătate din spaţiul existent, inclusiv o sală de operaţie. Activitatea se va desfăşura în baza unui protocol de colaborare cu Primăria Capitalei prin care Vier Pfoten se angajează să sterilizeze gratuit câinii fără stăpân.
Principalul obiectiv al protocolului semnat de PMB cu Facultatea de Medicină Veterinară este acela de modificare a atribuţiilor şi a numirii ASPA. Facultatea de Medicină Veterinară va acorda ASPA asistenţă din punct de vedere ştiinţific, astfel ca, în Capitală, să nu mai profileze bolile cu transmitere de la animal la om. De asemenea, cetăţenii sunt implicaţi în acest proiect, ASPA făcând un apel către aceştia de a susţine sterilizarea animalelor la una dintre bazele autorităţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Protocol de colaborare PMB-Facultatea de Medicină Veterinară Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi decanul Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti,?Gabriel Predoi,?vor semna vineri un protocol de colaborare pentru soluţionarea problematicii privind animalele din Bucureşti.
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Fundaţia Vier Pfoten respinge propunerea Primăriei Capitalei de a amenda persoanele care hrănesc câinii comunitari Fundaţia Vier Pfoten respinge noua propunere a Primăriei Capitalei de a amenda persoanele care hrănesc câinii fără stăpân, solicită Consiliului General să nu adopte această hotărâre care ar avea efect creşterea nivelului de agresivitate în cazul animalelor înfometate şi afirmă că, în caz contrar, va...
Silviu Prigoană acuză faptul că Sorin Oprescu face declaraţii inacceptabile în timpul campaniei electorale Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că anunţul făcut de primarul general privind acordarea de tichete pentru servicii medicale vârstnicilor este un lucru inacceptabil, având în vedere că "este interzis să faci aşa ceva în campania electorală"...
Viceprimarul Mircea Raicu: Primăria Capitalei riscă să rămână în incapacitate de plată Primăria Capitalei riscă să rămână în incapacitate de plată dacă primarul general, Sorin Oprescu, nu va corecta bugetul municipalităţii, aşa cum a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pe 28 februarie, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Capitalei Mircea...