Cele mai citite
 


Vâlcea: 171 de dosare de handicap propuse pentru reevaluare
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 170 de dosare de handicap au fost propuse pentru reevaluare în judeţ, a declarat, vineri, Cristina Smeureanu, inspector în cadrul Direcţiei Generale de Inspecţie Socială Vâlcea.
'Din analiza administrativă a dosarelor, echipa mixtă formată din inspectori de la DSP şi DGASPC Vâlcea a constatat cele mai multe nereguli în cazul dosarelor întocmite între anii 1992 şi 2000, care nu au mai fost reevaluate până în prezent. În cazul acestor dosare anchetele sociale nu au mai fost actualizate de la data evaluării, iar documentele medicale pe baza cărora s-au emis certificatele de încadrare în grad de handicap erau insuficiente, neconcludente sau lipseau din dosar. Ca urmare a verificării administrative şi pe teren au fost propuse pentru reevaluare un număr de 171 dosare, dintre care 13 ale persoanelor cu handicap grav şi 158 ale persoanelor cu handicap accentuat', a precizat Cristina Smeureanu.
Motivele care au determinat reevaluarea se referă la neconcordanţa dintre actele medicale care stau la baza eliberării certificatului şi starea de fapt a persoanei, neconcordanţa dintre ancheta socială şi situaţia reală de la domiciliul persoanei în cauză, încadrarea într-un grad de handicap care nu corespunde actelor medicale şi sociale din dosar, lipsa actelor medicale de la dosare în cazul certificatelor emise de Cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă din cadrul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială.
În judeţul Vâlcea, numărul persoanelor adulte cu handicap grav şi accentuat este de 14.559, dintre care au gradul grav - 5.337 persoane şi gradul accentuat 9.222.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Anchetă în cazul unui tânăr cu handicap grav internat la Beclean, diagnosticat cu fractură de col femural Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bistriţa-Năsăud şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au efectuat un control inopinat la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru tineri cu handicap din oraşul Beclean, pentru a stabili care este situaţia unui tânăr de 26...
Preşedintele CJ Brăila: Nimeni nu vrea să preia şefia Serviciului de Expertiză Medicală, după descinderea DNA Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Viorel Mortu, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că se caută soluţii pentru găsirea unui înlocuitor pentru şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, Ana Boală, care a fost arestată preventiv pentru 29 de zile...
Brăila: Doar un medic şi două asistente, la Serviciul de Expertiză Medicală, după descinderile DNA Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila îşi desfăşoară activitatea, în momentul de faţă, doar cu un singur medic şi două asistente, după ce şefa instituţiei, Ana Boală, şi alţi doi medici ai aceleiaşi instituţii, Rodica Ţone şi Cristinel Andreicuţ, au fost reţinuţi...
Brăila: Peste 300 persoane cu handicap nu îşi pot primi indemnizaţiile şi medicamentele Peste 300 de persoane cu handicap din judeţul Brăila nu îşi mai pot primi indemnizaţiile şi medicamentele pentru că activitatea Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila este aproape blocată, după ce trei din cei patru medici angajaţi au fost arestaţi pentru luare...
Vâlcea: Medicii din Drăgăşani cercetaţi pentru fapte de corupţie au fost trimişi în judecată Medicii de la Spitalul Municipal din Drăgăşani suspecţi de infracţiuni de corupţie şi care au fost cercetaţi în urmă cu o lună au fost trimişi, miercuri, în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
Percheziţii DNA la Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă Brăila; vizat - şeful instituţiei (surse) Procurorii DNA efectuează marţi percheziţii la sediul Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă Brăila, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.