Cele mai citite
 


Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.
Ministerul Sănătăţii a virat, la începutul lunii septembrie, către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui sumele datorate de SJU furnizorilor, iar unitatea a rămas doar cu datoriile curente.
'Am refuzat până acum preluarea unităţii sanitare din cauza datoriilor. Am spus de nenumărate ori că, în cazul în care se plătesc restanţele, noi preluăm spitalul. Dacă s-a aprobat preluarea spitalului asta nu înseamnă că toată responsabilitatea de acum încolo este a noastră. Dacă nu se vor aloca fonduri în continuare pentru activitatea medicală, la data de 1 ianuarie 2011 CJ Vaslui îşi ia mâna de pe această unitate şi ea ajunge înapoi la Ministerul Sănătăţii', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui.
Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui era singura unitate sanitară din cele şapte existente în judeţ care nu fusese preluată de autorităţile judeţene.
Cinci consilii locale din judeţul Vaslui au semnat protocolul de preluare a şase unităţi sanitare încă din luna iulie, chiar dacă patru dintre acestea aveau datorii de peste patru milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Consiliul Judeţean a amânat preluarea spitalului de urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, votul pentru aprobarea proiectului de hotărâre cu privire la trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în subordinea autorităţilor judeţene.
Vaslui: Cetăţeni trimişi după adeverinţe de asigurat, deşi aveau carduri de sănătate Zeci de vasluieni au solicitat în ultimele zile la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui eliberarea de adeverinţe de asigurat, cu toate că aveau carduri de sănătate. Motivul este unul aberant, din punctul de vedere al conducerii CJAS Vaslui, şi anume faptul că în Ambulatoriul de Specialitate...
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.
Olt: Consiliul Judeţean a început demersurile pentru preluarea Spitalului Slatina Consiliul Judeţean Olt a început, miercuri, demersurile pentru preluarea a trei spitale din judeţul Olt, respectiv a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina, a Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi a Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci.
Bacău: Medicul Gabriela Zoican, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău Medicul Gabriela Zoican a preluat miercuri funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce funcţia a fost deţinută, mai bine de o lună, cu titlu interimar, de fostul director general care şi-a încheiat mandatul de patru ani.
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...