Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Lucrări de reabilitare termică a Sanatoriului TBC Moroieni
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sanatoriul TBC Moroieni va beneficia de finanţare de la Fondul elveţian de contrapartidă şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în vederea reabilitării termice a clădirii, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.
Fondul elveţian de contrapartidă este constituit în baza acordului dintre Guvernul României şi cel al Confederaţiei Elveţiene privind acordarea asistenţei financiare.
Construit în urmă cu 73 de ani, la 1.000 de metri altitudine, în Parcul Natural Bucegi, Sanatoriul TBC Moroieni este structurat pe 8 nivele.
Lucrările vor demara în perioada următoare şi vor consta în termoizolarea pereţilor exteriori ai clădirii, a planşeului superior, modernizarea tâmplăriei şi a instalaţiei de încălzire, înlocuirea echipamentelor în centrala termică şi termoizolarea conductelor.
''Consiliul Judeţean Dâmboviţa va pune la dispoziţie documentaţia tehnică de execuţie a lucrărilor şi va asigura eventualele lucrări conexe de consolidare şi reparaţii, astfel încât, la finalizarea lucrării, clădirea să fie funcţională. Administraţia judeţului va menţine imobilul în bune condiţii o perioadă de 15 ani după punerea în aplicare a proiectului'', a precizat Florin Popescu.
Sanatoriul TBC Moroieni funcţionează cu 225 de paturi, dintre care 130 sunt amplasate în pavilionul central. Aici sunt trataţi bolnavii de tuberculoză din toată ţara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Dispensarul TBC al Spitalului Judeţean Târgovişte, inaugurat după lucrări de reabilitare Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte a fost inaugurat, joi, după lucrări de reparaţii capitale în valoare de 1,9 milioane de lei.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat bani pentru modernizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte, 25 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat, vineri, în şedinţă ordinară, 5,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi modernizări ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Spitalul Judeţean Dâmboviţa, în lucrări de reabilitare şi modernizare Spitalul Judeţean Dâmboviţa se află în proces de modernizare şi reabilitare, fondurile pentru lucrări fiind asigurate în cea mai mare parte printr-un proiect european în valoare de 20 milioane de euro, dar şi de la Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii.
Dâmboviţa: Corecţii financiare şi lucrări întârziate la Spitalul Judeţean Târgovişte Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu circa şapte luni, iar proiectul cu fonduri europene de 83 de milioane de lei a suferit corecţii financiare de 25%, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Dâmboviţa: Lucrările din fonduri europene de la Spitalul Judeţean Târgovişte, întârziate cu câteva luni Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu mai bine de cinci luni din cauza unor lucrări neprevăzute a căror valoare este de ordinul milioanelor de lei, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.