Cele mai citite
 


Ovidiu Oprea (PNL): Ministrul Funeriu trebuie să îşi schimbe numele în Păpuşeriu
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PNL de Dolj Mario Ovidiu Oprea a criticat vineri iniţiativa Ministerului Educaţiei de cumpăra din fonduri publice păpuşi cu dizabilităţi, susţinând că aceştia ar fi destinaţi clientelei portocalii.
Oprea a afirmat că, după această iniţiativă, ministrul Daniel Funeriu ar trebui să îşi schimbe numele în 'Păpuşeriu'.
Mario Oprea a venit la conferinţa de presă de vineri cu o păpuşă fără un picior, pe care a prezentat-o în faţa camerelor de luat vederi ca 'păpuşa lui Funeriu, care urmează să fie distribuită copiilor de la grădiniţă, să îi sensibilizeze faţă de persoanele cu handicap'.
'Aceasta e cea mai nouă descoperire. Valorează aproape trei milioane de euro cu tot cu TVA. În opinia mea, e o descoperire pe locul doi, după frunza doamnei ministru Udrea, care e pe locul întâi. Ori pe domnul ministru Funeriu l-au lăsat nervii cu ocazia remanierii guvernamentale, ori i-a venit rândul la furat şi are sarcină de la partid (...) să prăduiască trei milioane de euro pentru clientela portocalie. Pentru că alţii au avut misiuni mult mai grele, sarcini mult mai dificile - să aşeze bordurile în zig-zag, să le pună una peste alta', a susţinut Oprea.
Senatorul liberal a făcut şi un inventar al investiţiilor care ar putea fi realizate cu trei milioane de euro: '1.440 de săli de clasă dotate cu băncuţe, adică 144 de şcoli, sau amenajarea grupurilor sanitare cu tot cu sursă de apă la vreo 200 de şcoli şi autorizaţii sanitare obţinute pentru ele sau 50.400 salarii de profesori nediminuate'.
'De acum înainte cred că ar fi bine ca domnul ministrul Funeriu să îşi schimbe numele în Păpuşeriu', a spus Mario Oprea.
Ministerul Educaţiei a precizat, marţi, 7 septembrie, că utilizarea păpuşilor cu dizabilităţi şi a celor de alte rase este o modalitate esenţială pentru a-l apropia pe copil de lumea în care trăieşte şi pentru a-l face să înţeleagă că persoanele diferite nu trebuie respinse.
'Acceptarea diversităţii şi incluziunea socială sunt două deziderate ale unei societăţi democratice. (...) Toate documentele europene privind educaţia timpurie promovează educaţia de calitate centrată pe copil, dezvoltarea globală a acestuia (în toate domeniile de dezvoltare), respectarea drepturilor copilului, promovarea incluziunii sociale şi respectarea diversităţii, asigurarea de servicii de calitate tuturor copiilor, indiferent de mediul de provenienţă, sex, religie, etnie, statut socio-economic', se arăta într-un comunicat transmis presei de Ministerul Educaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de...
Primăria Târgu Mureş alocă fonduri pentru redeschiderea centrului pentru copiii cu handicap sever Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, şi preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Alpha Transilvană, dr. Alexandru Lupşa, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va aloca fonduri pentru redeschiderea Centrului 'Perseverenţa' pentru copiii cu handicap sever şi multiplu...
Oprea: Am dat sarcină domnului Arafat să verifice modul de acţiune în cazul femeii care s-a sinucis Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat să verifice modul în care s-a acţionat de către autorităţile abilitate în cazul femeii care s-a sinucis vineri în Capitală, după ce a stat...
Facilităţi pentru persoanele cu handicap, oferite de Primăria Sectorului 2 Bucureşti, 17 mai /Agerpres/ - Persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora au beneficiat, de la începutul anului, de 1.006 legitimaţii RATB şi 3.597 cartele Metrorex eliberate de Primăria Sectorului 2.
Mureş: În jur de 50 de copii cu dizabilităţi vor beneficia de recuperare la domiciliu Aproximativ 50 de copii cu dizabilităţi fizice, din localităţile izolate ale judeţului, vor beneficia de recuperare la domiciliu, în urma implementării proiectului 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii'...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...