Cele mai citite
 


Campanie de informare asupra osteoporozei în farmacii
luni, 27 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Sanatate si frumusete, Osteoporoza
 

Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un program de informare şi educare asupra riscurilor osteoporozei se va derula, pentru a treia oară, în perioada 27-29 aprilie, în farmaciile Sensiblu.

În această perioadă, pacienţii sunt aşteptaţi să ceară sfatul medicilor prezenţi în farmaciile respective şi să beneficieze gratuit de consiliere şi determinări de risc privind apariţia osteoporozei. Cei interesaţi vor primi broşuri despre osteoporoză, realizate de Sensiblu în parteneriat cu Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) şi IOF (Fundaţia Internaţională pentru Osteoporoză) şi vor putea face teste cu ultrasonograful ahilian, pentru determinarea riscului de osteoporoză.

"Considerăm că este mult mai uşor să previi decât să tratezi o boală şi, de aceea, continuăm acest program de informare, aflat deja la cea de-a treia ediţie. Oferind informaţiile şi sfaturile necesare despre osteoporoză putem să luptăm împotriva acestei afecţiuni care în momentul de faţă afectează din ce în ce mai mulţi clienţi Sensiblu şi nu numai", a declarat Alice David, Senior Brand Manager Pharma Sensiblu.

Sanofi-Aventis s-a implicat în această campanie, deoarece este "o ocazie importantă de a informa şi educa publicul larg despre prevenţia unei boli cu o conştientizare în general redusă în rândul populaţiei”, după cum a declarat Carmen Mihai, director de comunicare şi relaţii publice al companiei.

În momentul de faţă, osteoporoza afectează aproximativ 50 de milioane de femei în lume. La fiecare 30 de secunde, o persoană de pe teritoriul UE, suferă de o fractură osteoporotică, iar incidenţa acestei boli tinde să se dubleze în următorii 25 de ani.

Statisticile furnizate de IOF arată, de asemenea, că în jur de 40% dintre femei şi 15% dintre bărbaţii de vârstă medie vor suferi o fractură osteoporotică în cursul vieţii lor.

Osteoporoza este o boală a sistemului osos care se caracterizează prin scăderea masei osoase şi alterarea calităţii oaselor, aceşti factori ducând la scăderea rezistenţei oaselor şi apariţia fracturilor.

Osteoporoza nu este o stare normală pentru vârsta a treia. Ea este o boală care apare şi la vârste mai tinere şi poate fi prevenită şi tratată. Boala afectează nu doar femeile, ci şi bărbaţii.

Riscul osteoporozei poate fi depistat din timp pe baza unor factori care cresc riscul apariţiei acestei boli şi cu ajutorul unor investigaţii de specialitate.

Constituirea unui registru naţional în condiţiile în care fractura de şold se tratează în sistemul spitalicesc este foarte importantă, pentru a avea o evaluare corectă a fenomenului în România.

Se impune o mai bună diagnosticare, ceea ce implică o dotare cu mai multe aparate de determinare a tensiometriei osoase.

Potrivit normelor europene, ar trebui să existe peste zece astfel de aparate la un milion de locuitori, iar în România în 2007 existau doar 2,5 la un milion de locuitori. "Trebuie militat pentru alimentaţie cu calciu şi vitamina D, o viaţă activă cu exerciţii fizice", susţine, totodată, dr. Cătălin Codreanu, preşedintele Ligii Române de Reumatologie.

El a explicat că, la populaţia feminină de peste 50 de ani, aportul zilnic de calciu trebuie să fie de 100 mg şi cel puţin 1.000 unităţi de vitamina D. De asemenea, este foarte importantă şi educaţia din perioada copilăriei, când trebuie încurajat consumul de lactate şi de derivate de lactate şi redus cel de băuturi carbogazoase. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de educare şi prevenţie pentru osteoporoză Începând din această toamnă, în ţara noastră va fi dezvoltat un proiect de anvergură, menit să contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate a românilor printr-o campanie de educare şi prevenţie, cu o durata de cel puţin doi ani, care se referă la osteoporoză.
Screening gratuit pentru depistarea osteoporozei cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei Cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, în cadrul platformei „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere”, și în parteneriat cu reţeaua de farmacii Sensiblu, a luat startul, pe 24 septembrie, o campanie gratuită pentru depistarea pacienților cu risc de osteoporoză, prin intermediul determinărilor...
Screening gratuit pentru depistarea osteoporozei cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei Cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, în cadrul platformei „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere”, și în parteneriat cu reţeaua de farmacii Sensiblu, a luat startul, pe 24 septembrie, o campanie gratuită pentru depistarea pacienților cu risc de osteoporoză, prin intermediul determinărilor...
Centrofarm lansează în 6 farmacii din București campania medicală de testare gratuită pentru depistarea osteoporozei Centrofarm demarează o nouă campanie medicală de prevenire și informare privind osteoporoza, în cadrul Programului Câștigă Viață. Campania se va desfășura în 6 farmacii și se adresează posesorilor cardului de fidelitate Centrofarm, care vor beneficia astfel de consultații medicale de specialitate...
Screening gratuit pentru depistarea osteoporozei la nivel național În cadrul platformei „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere” - și în parteneriat cu Farmaciie Help Net, pe 3 iulie începe o nouă campanie gratuită pentru depistarea pacienților cu risc de osteoporoză, prin intermediul determinărilor de osteodensitometrie.
Campanie gratuită pentru depistarea persoanelor cu risc de osteoporoză O campanie gratuită pentru depistarea persoanelor cu risc de osteoporoză, prin intermediul determinărilor de osteodensitometrie, a fost lansată cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, în cadrul platformei "Împreună pentru viaţă, sănătate prin cunoaştere" şi în parteneriat cu reţeaua de farmacii Sensiblu...