Cele mai citite
 


Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii
sâmbătă, 11 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
'Pentru mine este o bucurie să particip la acest eveniment, pentru că această investiţie arată foarte bine ce se poate face dacă se implică mai mult comunitatea. Este nevoie de asemenea proiecte pentru judeţul Bihor, deoarece acesta se află la graniţă şi ştiţi şi dvs. cât este de important să avem servicii de nivel european', a afirmat, la inaugurare, ministrul Cseke Attila.
Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, i-a mulţumit ministrului Sănătăţii pentru 'curajul' de a pune în practică descentralizarea spitalelor şi pentru sprijinul său constant de când ocupă această funcţie.
Bolojan a menţionat şi faptul că proiectul a fost demarat în mandatul anterior, în anul 2007 şi preluat de viceprimarul Gheorghe Carp, medic de profesie, care a condus toate demersurile pentru încheierea cu succes a primei etape de reabilitare a spitalului. Mai sunt patru etaje care au nevoie de lucrări de renovare, unele fiind deja în stadiu incipient.
'Acesta este primul proiect de infrastructură regională finalizat din Programul Operaţional Regional 2007-2013 în Regiunea de Nord-Vest. Deşi a fost selectat al doilea dintr-un număr de 162 de proiecte, acesta este primul finalizat, ceea ce este un merit de apreciat', a spus Claudiu Coşier, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.
Proiectul ambulatoriului face parte dintr-un şir de alte 42 de proiecte câştigate spre finanţare de Bihor, număr cu care acest judeţ se situează pe primul loc în regiune, o performanţă la care a contribuit atât executivul local anterior, cât şi cel actual, condus de Ilie Bolojan, precum şi echipa Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei, condusă de Marcel Boloş.
Proiectul a însemnat reabilitarea unei suprafeţe de 1.701,95 mp de spaţiu din Spitalul Municipal, parterul şi etajul întâi, cuprinzând 117 încăperi, din care 42 cabinete medicale, cu specialităţi specifice serviciilor în regim de ambulatoriu, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.
Au fost efectuate lucrări de infrastructură pentru schimbarea reţelelor de apă, canalizare, curent electric, zugrăveli şi pardoseli specifice pentru unităţi sanitare, s-au montat uşi şi ferestre termopan, instalaţii noi de ventilaţie, spaţiile fiind dotate cu echipamente moderne de specialitate şi mobilier.
Proiectul 'Reabilitarea şi Modernizarea Corp Policlinică Ambulatoriu la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu - Corp B Oradea' are o valoarea totală de 4.481.773,64 lei, inclusiv TVA, din care 3.570.844, 56 lei fonduri nerambursabile şi a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, implementat prin Axa prioritară 3 'Îmbunătăţirea infrastructurii sociale', domeniul major de intervenţie 3.1 - 'Reabilitarea /modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate'. Primăria Oradea a alocat 500.000 de lei, iar Ministerul Sănătăţii, un milion de lei.
La inaugurare au participat, alături de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor publice şi de sănătate din judeţul Bihor, cadre medicale ale spitalului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Bihor: Policlinică finanţată prin POR, proiect al Primăriei Oradea O policlinică modernă, la standarde europene, se va finaliza, peste şase luni, în Spitalul clinic municipal din Oradea, printr-un proiect cu finanţare din programul Operaţional Regional, derulat de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte Internaţionale.
Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...