Cele mai citite
 


Sălaj: Dezinteres faţă de demonstraţiile Crucii Roşii privind acordarea primului-ajutor
sâmbătă, 11 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zalău, 11 sep /Agerpres/ - Exerciţiile demonstrative de prim-ajutor realizate sâmbătă, în centrul Zalăului, de voluntarii Crucii Roşii Sălaj nu au stârnit interesul trecătorilor, doar câţiva copii urmărind, din curiozitate, simulările privind acordarea asistenţei medicale în cazul unor fracturi, entorse sau al altor probleme medicale.
Demonstraţiile de la Zalău au marcat pe plan local Ziua Mondială de Prim Ajutor, având ca scop familiarizarea populaţiei cu noţiunile şi tehnicile de prim-ajutor, ce ar trebui cunoscute de fiecare persoană în parte.
'Am avut pe platoul din centrul Zalăului trei echipe de voluntari care au făcut demonstraţii de acordare a primului-ajutor în cazul unor traumatisme, precum luxaţiile, fracturile sau entorsele. Ne aşteptam ca persoanele care au trecut prin zonă să manifeste un mai mare interes faţă de exerciţiile respective. Doar câţiva copii curioşi au privit simulările. Prin aceste demonstraţii am încercat să le transmitem oamenilor, tinerilor noţiunile elementare de prim-ajutor', a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Laura Bungeţeanu, directorul Crucii Roşii, filiala Sălaj.
În ciuda insuccesului de sâmbătă, Laura Bungeţeanu a subliniat faptul că astfel de acţiuni vor fi repetate şi cu alte ocazii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Ambulanţă donată Crucii Roşii de parteneri din Germania O ambulanţă care va asigura intervenţii de specialitate la competiţiile sportive din judeţul Sălaj a fost donată recent filialei judeţene a Crucii Roşii de partenerii din localitatea germană Lehrte.
Sălaj: Crucea Roşie formează 100 de voluntari în prim ajutor de bază Un număr de 100 de voluntari urmează a beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor de bază din partea a 10 formatori ai filialei Sălaj a Crucii Roşii România, în cadrul unui proiect finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European...
Sălaj: Verificarea gratuită a glicemiei, de Ziua Mondială a Sănătăţii Toţi cetăţenii Zalăului interesaţi de problematica diabetului şi-au putut verifica gratuit glicemia şi au primit sfaturi şi consultaţii privind această boală de la medici specialişti, joi, pe platoul din centrul municipiului, în cadrul unei acţiuni organizate de Filiala Sălaj a Crucii Roşii România.
Sălaj: Exerciţii demonstrative de prim-ajutor Voluntarii Crucii Roşii filiala Sălaj vor face sâmbătă, în centrul Zalăului, exerciţii demonstrative de prim-ajutor, marcând astfel, pe plan local, Ziua Mondială de Prim Ajutor.
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
Sălaj: Directoare Crucii Roşii a demisionat din PSD, piezându-şi funcţia de consilier judeţean Lorena Filip, directoarea filialei Sălaj a Crucii Roşii, a demisionat din PSD, partid pe lista căruia a ajuns consilier judeţean, renunţarea la calitatea de membru de partid determinând şi pierderea calităţii de ales local.