Cele mai citite
 


Bihor: Ministrul Sănătăţii susţine măsuri de management special pentru judeţele de graniţă
sâmbătă, 11 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că trebuie luate câteva măsuri de management special pentru judeţele de graniţă, în perspectiva unei directive europene de liberalizare a serviciilor medicale.
El a motivat că acest lucru este necesar pentru ca 'să nu ne trezim că finanţăm servicii medicale efectuate cetăţenilor români în alte state, practic, banii noştri să finanţeze spitale din alte ţări'.
Faptul că se discută la nivel european despre această directivă, a precizat ministrul în conferinţă de presă, s-ar putea să creeze o problemă mai acută pentru judeţele limitrofe graniţei cu Ungaria, deoarece se va propune acoperirea plăţii de către statul al cărui cetăţean primeşte un serviciu într-un alt stat membru la nivelul prestaţiilor din ţara-mamă.
'Adică dacă un cetăţean român primeşte în Ungaria un anumit tratament sau o operaţie, noi vom fi obligaţi să plătim la suma care este în România. Acest lucru ridică o problemă privind viitorul în judeţele limitrofe, deoarece noi nu vrem să ajungem ca banii noştri să finanţeze spitale din alte ţări', a spus ministrul.
El consideră că trebuie luate două măsuri. În primul rând, o îmbunătăţire a dotărilor şi a infrastructurii unităţilor sanitare din aceste judeţe, pentru care ministrul a promis că va solicita un buget mai mare pentru Ministerul Sănătăţii, împreună cu implicarea autorităţilor locale şi judeţene.
Pe de altă parte, a subliniat el, este nevoie de schimbarea atitudinii şi a mentalităţii faţă de pacient.
'Trebuie să ne apropiem mai mult de pacienţi şi trebuie să le câştigăm încrederea, pentru că de multe ori pacientul pleacă în Ungaria nu numai din lipsa dotărilor, care pot fi mai bune la noi, dar s-ar putea ca în unele situaţii plecarea să fie cauzată de atitudinea personalului medical, ceea ce trebuie să ne dea serios de gândit', a spus Cseke Attila.
În opinia sa, dacă această directivă intră în vigoare, s-ar putea să ne trezim că finanţăm servicii medicale efectuate cetăţenilor români în alte state, ceea ce 'este o problemă pe care trebuie să o privim foarte responsabili şi în momentul implementării acesteia să fim mai pregătiţi decât azi'.
La întâlnirea cu medicii, ministrul le-a recomandat acestora să mediatizeze evenimentele extraordinare, să dea de ştire când se întâmplă lucruri bune, pentru a afla populaţia şi pentru o mai bună comunicare.
'Prea avem multe ştiri despre problemele în sistemul sanitar, iar lucrurile bune - pentru că totuşi se mai fac lucruri bune şi în spitalele româneşti - nu se spun destul de mult. Nu vom putea recâştiga încrederea mai multor pacienţi dacă nu le arătăm şi faptul că acest sistem funcţionează, că în slujba lor sunt şi medici valoroşi', a subliniat ministrul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua Policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, derulată de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional, pentru care Primăria Oradea a alocat suma de 500.000 de lei, iar Ministerul Sănătăţii, un milion de lei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Bihor: Centrul Regional Sud Est European de Transfuzie Sanguină, inaugurat la Oradea Oradea, 7ian/Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a inaugurat, vineri, la Oradea, Centrul Regional Sud-Est European de Transfuzie Sanguină, unic în regiunea de Sud-Est a Europei, coordonator în domeniul transfuziei şi siguranţei sângelui, dar şi promotor al unor politici de intervenţie trans...
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Centrul integrat pentru tratament oncologic de la Oradea Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a inaugurat duminică, la Oradea (jud. Bihor, vest), Centrul integrat pentru tratament oncologic din cadrul Spitalului Municipal 'Gavril Curteanu', cel mai modern centru dintre toate cele existente în sistemul sanitar public din România, precum şi Secţia de gastr...
Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.