Cele mai citite
 


Încă un bebeluş dintre victimele tragediei de la Giuleşti a murit
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 12 sep /Agerpres/ - Un nou-născut adus la spitalul Grigore Alexandrescu după incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit, duminică, ridicând la şase bilanţul bebeluşilor morţi în tragedia produsă în luna august.
Din cei opt nou-născuţi prematuri care au ajuns la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' după tragedia de la Maternitatea Giuleşti, acesta este al treilea bebeluş care a decedat.
Prof. dr. Dan Enescu, managerul spitalului, a declarat pentu AGERPRES că micuţul a fost de la început asistat cu ventilaţie mecanică, era cel care se afla într-o stare mai gravă şi care suferise în ziua în care s-a întâmplat evenimentul două stopuri cardio-respiratorii resuscitate.
El avea leziuni inhalatorii severe, afectare pulmonară, arsuri la suprafaţă, dar şi la nivelul venos, destul de profunde, în plus avea leziuni renale grave din cauza şocului postcombustie.
Nou-născutul a fost supravegheat tot timpul cu mare atenţie, dar, din păcate, din cauza gravităţii afecţiunilor suferite şi fiind şi prematur, nu a rezistat.
La Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' se mai află cinci bebeluşi prematuri transferaţi de la Maternitatea Giuleşti, aceştia sunt stabili şi au luat în greutate, ceea ce este un semn bun, a apreciat prof. dr. Dan Enescu.
În incendiul produs pe 16 august la Unitatea de terapie intensivă neonatală de la Maternitatea Giuleşti şi-au pierdut viaţa în total şase nou-născuţi prematuri, iar alţi cinci sunt în continuare sub supraveghere medicală.
În dosarul deschis de Parchetul General în urma tragediei de la Giuleşti au fost puşi sub acuzare asistenta Florentina Cârstea, şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, Vasile Dima, precum şi şeful Secţiei de neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma. De asemenea, procurorii au dispus începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Starea celor şase bebeluşi internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, staţionară Starea celor şase nou-născuţi prematur, care au fost afectaţi de arsuri şi leziuni inhalatorii în accidentul colectiv petrecut la maternitatea Giuleşti, este staţionară.
Un al patrulea bebeluş de la Maternitatea Giuleşti a murit Încă un nou-născut de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a murit în timpul nopţii de luni spre marţi, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, numărul bebeluşilor decedaţi în urma incendiului ridicându-se astfel la patru.
Doi dintre cei cinci nou născuţi de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' au fost externaţi Doi dintre cei cinci nou născuţi care au fost aduşi la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' de la Maternitatea Giuleşti au fost externaţi miercuri.
Alţi doi bebeluşi externaţi de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' Alţi doi bebeluşi care au suferit arsuri în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au fost externaţi marţi seara de la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu'.
Ultimul bebeluş internat cu arsuri la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' a fost externat Ultimul bebeluş dintre cei opt aduşi la Spitalul Clinic ''Grigore Alexandrescu'' în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti a fost externat miercuri.
Familia unui bebeluş cere Poliţiei să ancheteze faptul că au fost informaţi în mod fals despre decesul acestuia Familia unuia dintre bebeluşii transferaţi la spitalul Grigore Alexandrescu după explozia de luni de la Maternitatea Giuleşti, a anunţat miercuri că va cere Poliţiei Capitalei să investigheze cum a fost posibil să fie anunţată în mod fals în legătură cu moartea acestuia.