Cele mai citite
 


Medicii italieni consideră că femeile nu mai sunt pregătite să nască normal
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Roma, 12 sep /Agerpres / - Peste 1.400 dintre copiii născuţi în ultimul an au murit la naştere, iar ginecologii sunt doctorii cu cele mai multe procese penale din categoria medicilor, informează Societatea Italiană de Ginecologie şi Obstetrică citată, duminică, de cotidianul Corriere della Sera.
Cifrele care indică moartea nou-născuţilor par a fi un buletin de război. În ultimele 15 zile, şase copii au murit la naştere sau au rămas cu sechele, iar mamele lor se află în stare critică la Messina, Roma, Matera şi Padova. De la Nord şi până în Sudul Italiei, într-un an s-au născut morţi 1.468 de copii, iar în 70% din cazuri cauzele morţii rămân un mister.

Specialiştii au emis diferite ipoteze pentru a-şi explica de ce, în ultimul an, naşterile au devenit un pericol de moarte în Italia. Preşedintele Societăţii italiene de Ginecologie şi Obstretică ( SIGO), Giorgio Vittori, a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte pericolele naşterilor prin cezariană.

În Peninsulă, 40% din femeile care nasc într-un an ajung sub bisturiu din mai multe motive, nu întotdeauna întemeiate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca naşterile prin cezariană să nu depăşească un procent de 15% din naşterile produse într-un an. Potrivit unui studiu al societăţii United Kingdom Confidential Enquiry, naşterea prin cezariană măreşte riscul morţii mamei de aproape trei ori (2,84) mai mult decât naşterea naturală.

Atât ginecologii cât şi viitori părinţi nu mai sunt 'antrenaţi' pentru o naştere normală, a explicat Walter Ricciardi, expert la Observatorul asupra Sănătăţii Femeii (ONDA) din Roma. Medicul a precizat că 'cel mai natural lucru din lume se transformă într-o tragedie atunci când se încearcă schimbarea cursului firescului dacă nu este nevoie'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia deţine recordul de operaţii cezariene din Europa Roma, 31 aug /Agerpres/ - În Italia se fac prea multe operaţii cezariene. Medicii se tem de eventuale cereri de despăgubire, consideră că spitalele lor sunt organizate prost sau nu se simt suficient de competenţi pentru a înfrunta naşterea naturală, informează La Repubblica în ediţia de marţi.
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
(Corespondenţă) Italia: În ciuda reclamaţiilor, numărul deceselor infantile a scăzut Săptămânal, presa italiană semnalează cazuri de deces a copiilor la naştere din diferite motive, dar până la finalizarea anchetelor, familiile denunţă medicii. Ginecologii se simt persecutaţi. Ministerul sănătăţii italian vine în ajutorul acestora, publicând vineri o statistică asipra cazurilor de morţi...
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Copiii născuţi prin cezariană au o probabilitate mai mare să devină obezi (studiu) Copiii născuţi prin cezariană au o probabilitate mai mare să devină obezi mai târziu în cursul vieţii decât cei născuţi pe cale naturală, indică o analiză citată de BBC.
Botoşani: Medici reclamaţi după naşterea unui copil mort O femeie de 41 de ani din oraşul Săveni, judeţul Botoşani, acuză medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie de neglijenţă, după ce copilul acesteia a murit la naştere.