Cele mai citite
 


Eureko se va lansa pe piaţa de bank insurance
duminică, 12 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trimisul special al AGERPRES, Carmen Marinescu, transmite: Readaptarea produselor existente spre produse modulare, cu tarife mai mici, şi intrarea pe segmentul de bank insurance sunt cele mai noi strategii pe care le vom adopta în perioada imediat următoare, pentru a contrabalansa scăderea înregistrată pe piaţa asigurărilor de sănătate, a declarat, sâmbătă, directorul general adjunct al Eureko Pensii, Carmen Radu, la o conferinţă de specialitate.
Piaţa asigurărilor private de sănătate va scădea în 2010 cu până la 16 la sută ajungând la nivelul celei din 2005, când volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de sănătate a fost de 5,2 milioane de euro, a apreciat oficialul Eureko.
'Criza a determinat companiile să renunţe la a mai oferi angajaţilor asigurări private de sănătate, iar această tendinţă se va menţine până la finele acestui an. De aceea, am început să dezvoltăm produse noi, destinate copiilor şi adulţilor, mai accesibile financiar. Este vorba despre modularea unor produse de asigurare, în funcţie de necesităţi, cu costuri mai mici şi care sperăm să fie vândute în volum mult mai mare. Consider şi că angajatorii vor reîncepe să asigure personalului asigurări private de sănătate în aproximativ jumătate de an. Pentru 2010, vrem să ne consolidăm şi să ne menţinem poziţia de lider pe piaţa asigurărilor private de
sănătate care, chiar dacă este foarte mică şi în dezvoltare, are un potenţial foarte mare', a afirmat Carmen Radu.
Dacă în 2009, valoarea primei medii la asigurarea de sănătate a fost de 1.400 de lei, pentru 2010, Carmen Radu estimează că nu va depăşi 1.200 de lei/an.
Eureko România este lider pe segmentul asigurărilor de sănătate, cu o cotă de piaţă de 44,53 la sută.
Volumul primelor brute subscrise pentru asigurările de sănătate în primul trimestru a fost de 1,41 milioane de euro.
Reprezentanţii Eureko atrag atenţia că există o concurenţă neloială din punct de vedere al deductibilităţii fiscale din partea clinicilor medicale, care oferă pachete de servicii sub formă de abonament ce pot fi încadrate cu uşurinţă ca produse de asigurare. Aceste abonamente includ servicii medicale similare celor oferite prin asigurările de sănătate, dar şi
servicii de medicină a muncii, care nu sunt considerate avantaje de natură salarială, contravaloarea acestora fiind deductibilă integral.
Modul în care este reglementată din punct de vedere legal asistenţa medicală în
România influenţează, însă, în cea mai mare măsură dezvoltarea pieţei asigurărilor de sănătate.
Pentru finalul anului 2010 în segmentul asigurărilor de viaţă, Eureko vizează menţinerea cotei de piaţă din anul precedent, de doi la sută. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...
SUA: asistenţă medicală mai puţină pe bani mai mulţi; speranţă de viaţă sub media OCDE Un nou studiu privind îngrijirea medicală demonstrează că s-ar putea să nu primeşti ceea ce plăteşti dacă te internezi într-un spital american, relatează Daily Mail în ediţia de joi, citând un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Măsuri şi principii care vor fi promovate de MS pentru aplicarea politicilor de sănătate publică Ministerul Sănătăţii (MS) a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) a furnizărilor din privat, dar şi informaţii referitoare la noi măsuri şi principii pe care le va promova pentru aplicarea politicilor de sănătate publică...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.