Cele mai citite
 


Antibiotice: Cercetătorii avertizează asupra pericolului unei crize mondiale a sănătăţii
marţi, 14 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul mic de proiecte de cercetare privind descoperirea şi sinteza de noi antibiotice mai puternice pentru a lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibioticele convenţionale ar putea avea efectul de a aduce lumea medicală la situaţia de dinainte de descoperirea penicilinei, la începutul secolului XX, avertizează microbiologii, transmite AFP.
'Ne confruntăm cu o importantă problemă a rezistenţei agenţilor patogeni la antibiotice, problemă ce ameninţă să se transforme într-o criză medicală mondială', comentează Ursula Theuretzbacher de la Centrul de agenţi anti-infecţioşi din Viena, cu ocazia celei de-a 50-a Conferinţe anuale IAAC (Conferinţa Interdisciplinară asupra Agenţilor Antimicrobieni şi Chemoterapiei) desfăşurată în perioada 12 - 15 septembrie la Boston (Massachusetts, SUA).

Cercetătoarea austriacă a insistat asupra existenţei 'unui număr enorm de cazuri de multirezistenţă a agenţilor patogeni la antibiotice, agenţi patogeni împotriva cărora nu dispunem de nici un antibiotic eficient pentru tratament', fenomen întâlnit atât în ţările bogate cât şi în cele sărace.

Conform lui Gary Noel, cercetător la laboratoarele americane Johnson and Johnson, în prezent sunt cu jumătate mai puţine substanţe antibiotice în curs de obţinere, decât în urmă cu zece ani. El a precizat că în prezent sunt cercetare mai puţin de 50 de molecule de antibiotice noi, dintre care aproape jumătate sunt în primul stadiu de dezvoltare clinică, iar doar aproximativ 10% sunt testate pentru a li se evalua eficienţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Rezistenţa la antibiotice provoacă 23.000 de morţi pe an, în SUA Rezistenţa la antibiotice afectează anual cel puţin două milioane de oameni, în SUA, şi provoacă cel puţin 23.000 de morţi, relevă un raport al autorităţilor sanitare citat marţi de AFP.
Un nou studiu explică rezistenţa bacteriilor la antibiotice O simplă moleculă compusă dintr-un atom de oxigen şi un atom de azot joacă un rol important în rezistenţa unor agenţi patogeni la antibiotice, potrivit unui studiu american, relatează AFP.
Experţii americani avertizează în legătură cu posibila infectare cu superbacterii în următoarele luni După două cazuri confirmate în SUA a unor superbacterii care supravieţuiesc tratamentului cu un antibiotic de ultimă instanţă, experţii în boli infecţioase spun că se aşteaptă la mai multe cazuri în lunile următoare deoarece gena bacteriană din spatele superbacteriei este probabil mult mai răspândită...
Mobilizare în SUA împotriva spectrului unei bacterii rezistente la toate antibioticele Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA îşi vor intensifica eforturile pentru a opri apariţia unor tulpini bacteriene rezistente la toate antibioticele, după recenta descoperire a unui pacient infectat cu o bacterie mutantă, insensibilă chiar şi la un antibiotic de ultimă instanţă, informează agenţia...
Nou tratament împotriva infecţiilor nosocomiale În fiecare an peste 4 milioane de pacienţi din spitale din Europa suferă din cauza infecţiilor nosocomiale pe perioada în care sunt internaţi. Cele mai frecvente astfel de infecţii intraspitaliceşti sunt provocate de o tulpină a stafilococului aureu ce este rezistentă la tratamentul cu antibiotice. O...