Cele mai citite
 


Pregătire în domeniul acordării primului ajutor
marţi, 14 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FISCR) a publicat, cu prilejul marcării 'Zilei Internaţionale a Primului Ajutor', raportul intitulat 'Primul ajutor pentru un viitor mai sigur', informează Crucea Roşie din România într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Raportul îndeamnă guvernele şi partenerii să implementeze măsuri concrete pentru reducerea diferenţei de pregătire în domeniul acordării de prim ajutor între comunităţile bogate şi cele sărace. Scopul principal este de a face ca pregătirea în prim ajutor să fie accesibilă tuturor.

'Mai multe eforturi trebuie făcute pentru a transforma progresele pe care le-am realizat până acum în politici ce vor face mai accesibilă pregătirea în prim ajutor. De fapt, raportul arată că indivizii şi comunităţile - atât în ţările bogate, cât şi în cele sărace - necesită o mai bună pregătire în acordarea primului ajutor. FISCR şi Societăţile Naţionale membre s-au angajat să facă mai mult, mai bine, şi să ajungă cât mai departe cu pregătirea în prim ajutor', a spus Grace Lo, manager al departamentului de sănătate al FISCR.

'Fie că ne confruntăm cu un cutremur, accident rutier sau atac de cord, capacitatea de a acţiona rapid şi în mod corespunzător este esenţială. De aceea, instruirea indivizilor şi comunităţilor în acordarea primului ajutor este modalitatea corectă de a îi proteja', a declarat Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române.

România se numără printre ţările care au luat deja măsuri în acest sens.

Societatea Naţională de Cruce Roşie desfăşoară prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE - Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) un proiect de dezvoltare a unui sistem naţional standardizat de formare în prim ajutor de bază în conformitate cu standardele europene în vigoare.

Scopul principal al proiectului este de a dezvolta un sistem de pregătire a instructorilor Crucii Roşii Române pentru a oferi cursuri în domeniul acordării primului ajutor de bază. De asemenea, un alt aspect important vizat de către acest proiect este informarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii acestor cunoştinţe.

Fondurile primite vor fi folosite pentru echiparea centrelor de formare în prim ajutor de bază, înfiinţate în toate filialele Crucii Roşii din fiecare judeţ. Astfel, 5.000 de voluntari vor putea beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor pe durata derulării proiectului. Norvegia este donatorul principal al mecanismului financiar SEE, având o participare de peste 90% din totalul de fonduri alocat României.?

Spaţiul Economic European (SEE) a luat fiinţă în 1994 în urma acordului dintre statele participante la Asociaţia Europeană a Liberului Schimb şi statele membre UE.

Acest acord pune bazele unei pieţe unice guvernate de aceleaşi reguli de bază ce au ca scop să permită mărfurilor, serviciilor, capitalului şi persoanelor să circule liber în cadrul SEE, într-un mediu deschis şi competitiv.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Crucea Roşie formează 100 de voluntari în prim ajutor de bază Un număr de 100 de voluntari urmează a beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor de bază din partea a 10 formatori ai filialei Sălaj a Crucii Roşii România, în cadrul unui proiect finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European...
Crucea Roşie Română a marcat 135 de ani de la înfiinţare Crucea Roşie Română marchează, vineri, două evenimente importante în activitatea sa - împlinirea a 135 de ani de la înfiinţare şi finalizarea celui mai amplu proiect derulat de Crucea Roşie la nivel naţional, care priveşte acordarea primului ajutor de bază.
Centre de prim ajutor în comunităţi izolate - proiect ce va fi lansat de Crucea Roşie Română Crucea Roşie Română, în parteneriat cu Televiziunea publică, va lansa duminică un nou proiect - Centre de prim ajutor în comunităţi izolate -, care are ca scop formarea şi instruirea unor persoane pentru a putea acorda primul ajutor de bază în cazul unor urgenţe.
Crucea Roşie a lansat primul punct de prim ajutor din judeţul Brăila în satul izolat Titcov Crucea Roşie Română a lansat primul punct de prim ajutor din Brăila, care este situat în satul izolat Titcov, din Insula Mare a Brăilei, proiect susţinut financiar de către METRO România şi din fondurile obţinute în cadrul Galei Crucea Roşie din 2012, potrivit unui comunicat remis joi de Crucea Roşie...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Peste 35.000 de euro strânşi la cea de-a V-a Gală a Crucii Roşii Române Peste 35.000 de euro s-au strâns la cea de-a V-a Gală a Crucii Roşii, eveniment umanitar găzduit duminică seara de Televiziunea Română (TVR).