Cele mai citite
 


Teleorman: Bani europeni pentru îmbunătăţirea serviciilor de urgenţă
marţi, 14 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Sud Muntenia se întruneşte marţi, la Alexandria, într-o reuniune ce are drept scop adoptarea unor hotărâri privind implementarea proiectului 'Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Sud Muntenia'.
După cum se arată într-un comunicat difuzat luni, coordonatorul acestui proiect este Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, valoarea totală depăşind 50 milioane de lei, din care 41,1 milioane reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Potrivit sursei citate, echipamentele achiziţionate vor fi folosite de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman.

În principal, se vor achiziţiona 35 de autospeciale de intervenţie şi 20 de ambulanţe medicale. Pentru descarcerări grele vor fi aduse alte şapte autospeciale, iar în trei judeţe urmează a a se asigura câte o autospecială de cercetare de tipul NBCR.

De asemenea, prin materializarea proiectului în Teleorman va funcţiona un centru mobil de comandă şi control pentru Regiunea Sud Muntenia.

Preşedintele CJ Teleorman Liviu Dragnea crede că implementarea proiectului va conduce la 'creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţa publică şi asistenţa medicală în situaţii de urgenţă şi dezastre majore, urmărindu-se astfel sprijinirea dezvoltării economico-sociale durabile şi echilibrate teritorial la nivelul Regiunii Sud Muntenia'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Bani europeni pentru achiziţionarea de echipamente în sistemul de intervenţie la situaţii urgente Echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă au fost achiziţionate în Regiunea Sud-Muntenia printr-un proiect finanţat de UE, valoarea totală fiind de peste 52 de milioane de lei...
Călăraşi: Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Sud Muntenia, dotate cu echipamente noi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară 'Situaţii de Urgenţă Sud Muntenia', din care face parte şi judeţul Călăraşi, a obţinut finanţare pentru implementarea unui proiect privind îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie.
Teleorman: Liviu Dragnea: Este nevoie în fiecare judeţ de un elicopter pentru situaţii de urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că în viitor este necesar să existe în fiecare judeţ câte un elicopter pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.
Ialomiţa: Autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, de capacitate mică (2.000 l), au fost aduse, miercuri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, iar până la sfârşitul acestui an urmează să mai sosească alte patru autovehicule, dintre care trei de capacitate medie (5.000 l) şi o autospecială...
Prahova: Încă două autospeciale noi în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a primit, joi, două noi autospeciale de intervenţie de mici dimensiuni, acestea fiind achiziţionate prin intermediul proiectului 'Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...