Cele mai citite
 


Arad: Facultatea de Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul UVVG, parteneră MedEdWorld
marţi, 14 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alături de alte universităţi şi facultăţi de medicină din ţară şi din străinătate, Facultatea de Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) Arad a devenit recent parteneră a platformei MedEdWorld, o comunitate academică internaţională implicată în dezvoltarea procesului de educaţie medicală sub toate aspectele.?
? 'Prin intermediul platformei MedEdWorld s-a creat o reţea internaţională prin care şcolile medicale din întreaga lume, cadrele didactice şi studenţii acestora, pot face schimburi de informaţii, experienţă şi expertiză, colaborări în dezvoltarea continuă a procesului de educaţie medicală', a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Liana Moş, decanul Facultăţii de Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul UVVG Arad.
Potrivit sursei citate, platforma MedEdWorld a fost constituită în anul 2009 la iniţiativa Asociaţiei pentru Educaţie Medicală din Europa (AMEE), asociaţie ce reuneşte ca instituţii partenere universităţile şi facultăţile de medicină din ţară, universităţi din străinătate, organisme internaţionale implicate în educaţia medicală din Franţa, Grecia, Statele Unite ale Americii, Spania, Danemarca, Italia, Scoţia, Elveţia, Anglia, ş.a.m.d.
'Obiectivele acestei platforme educaţionale sunt colaborările dintre instituţiile universitare implicate în dezvoltarea procesului de educaţie medicală sub toate aspectele, organizaţiile partenere fiind instituţii de învăţământ superior implicate în educaţia medicală, dezvoltarea curriculară, cercetarea medicală, studenţi şi cadre didactice de-a lungul procesului de formare nivel licenţă, postuniversitară şi educaţie medicală continuă în profesiile medicale', a precizat prof. univ. dr. Liana Moş.
Prin intermediul platformei MedEdWorld se facilitează comunicarea între instituţiile universitare implicate în procesul de educaţie medicală în schimburi de idei, experienţă şi cursuri virtuale, oferind facilităţi de comunicare între instituţiile membre în ceea ce priveşte probleme legate de curricule, formare profesională şi postuniversitară.
'Astfel, facultatea noastră beneficiază de oportunitatea de a colabora constructiv în procesul de formare la standarde internaţionale, oferind studenţilor posibilitatea de a participa la sesiuni de cursuri internaţionale virtuale MedEdWorld, teleconferinţe cu anumite teme de interes comun, în cadrul instituţiei noastre împreună cu studenţi şi profesori din toată lumea', a adăugat decanul Facultăţii de Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul UVVG Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
GALA OAMENII TIMPULUI INTERVIU/Norina Consuela Forna: Performanţa înseamnă profesionalism dus până la rang de sacrificiu Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Gr.T.Popa'' din Iaşi, a primit în cadrul Galei Oamenii Timpului, eveniment care s-a desfăşurat sâmbătă seara pe scena Naţionalului ieşean, premiul la categoria "Sănătate",...
Mureş: Peste 600 de participanţi la 'Marisiensis', cel mai mare congres studenţesc ştiinţific din România Peste 600 de studenţi la medicină, farmacie şi medicină dentară din ţară şi străinătate participă, începând de miercuri, timp de cinci zile, la cel mai mare eveniment studenţesc ştiinţific din România, Congresul Internaţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţi, Tineri medici şi Farmacişti "Marisiensis"...
Dolj: Doi studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară Craiova, câştigătorii premiilor I şi III la concursul naţional de ceramică Doi studenţi din anul II de la Facultatea de Tehnică Dentară din Craiova au câştigat premiile I şi III la concursul naţional de ceramică ce a avut loc în această perioadă în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a manifestărilor ştiinţifice "Zilele Tehnicii Dentare 2013", desfăşurată la Sinaia.
Iaşi: Manifestări ştiinţifice dedicate medicinii dentare Studenţi şi specialişti din ţară şi străinătate participă, în perioada 19-21 noiembrie, la manifestările ştiinţifice organizate în cadrul celei de-a XIX a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi şi, respectiv, a VII -a ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Dentare Române Pentru...