Cele mai citite
 


Suceava: Patru secţii ale spitalului judeţean, modernizate
marţi, 14 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pavilioanele vechi ale Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava vor fi inaugurate, marţi, după ce patru secţii care funcţionau în acele clădiri, respectiv Boli infecţioase, Oncologie, TBC şi Dermatologie, au fost supuse timp de mai multe luni unui proces de reabilitare şi modernizare.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, presei, că împreună cu primarii, directorii de spitale, reprezentanţii CJAS, DSP şi ai asociaţiilor profesionale ale personalului medical va face, în viitorul apropiat, o analiză a stării de sănătate a populaţiei judeţului şi va discuta despre problemele existente după descentralizarea spitalelor.
Recent, în cadrul unei conferinţe de presă, Flutur a anunţat că divizia de investiţii din cadrul Erste Bank şi-a exprimat interesul în ceea ce priveşte încheierea un parteneriat public-privat cu CJ Suceava în vederea construirii unei clinici de cardiologie în cadrul Spitalului Judeţean Suceava.
Flutur spunea, în urma recentei vizite a şefului Diviziei Investiţii al Erste Bank, Werner Weiss Raabl, în vederea analizării oportunităţilor de investiţii în parteneriat cu autorităţi din judeţul Suceava, în special în infrastructură, că a primit o scrisoare de intenţie din partea instituţiei bancare, privind un parteneriat în vederea construcţiei unei clinici de cardiologie. Preşedintele CJ Suceava spunea atunci că reprezentanţi ai Erste Bank urmează să vină în Suceava în vederea continuării discuţiilor pe această temă.
În opinia lui Flutur, se impune ca unităţile spitaliceşti din judeţ să încerce să găsească investitori în vederea finanţării lucrărilor de investiţii în dezvoltare şi modernizare.
În Spitalul Judeţean Suceava s-au investit în ultimul an şi jumătate aproximativ 20 de milioane de lei, din care 5 milioane de lei fonduri de la bugetul judeţean, iar restul fonduri guvernamentale şi externe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 270.000 lei pentru reabilitarea Secţiei de urologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Secţia de urologie din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a fost inaugurată, vineri, lucrările de reabilitare şi igienizare fiind realizate în baza unei investiţii de peste 270.000 de lei, finanţată în părţi egale de Consiliul Judeţean (CJ) şi Primăria Suceava.
Suceava: Pavilioanele renovate ale Spitalului Vechi au fost inaugurate Patru pavilioane ale Spitalului Vechi din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, care cuprind secţiile de Oncologie, Boli infecţioase, Dermatologie şi Pneumologie, au fost inaugurate marţi, după ce au fost modernizate şi reabilitate.
Suceava: Primăria finanţează Secţia de Oncologie şi Ambulanţa Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava şi Serviciul Judeţean 'Ambulanţa' vor beneficia în acest an de finanţare locală pentru lucrări de reabilitare şi dotări.
Suceava: Secţia de chirurgie generală a Spitalului judeţean adusă la standarde europene cu 1,4 milioane de lei Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, vineri, la inaugurarea Secţiei de chirurgie generală din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, reabilitată şi modernizată conform standardelor europene, din fonduri alocate de administraţia judeţeană...
Suceava: 60% din populaţia judeţului suferă de cel puţin o afecţiune cardiovasculară Şeful Secţiei de cardiologie din cadrul spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, Mihai Creţeanu, a declarat presei, vineri, că 60% din populaţia judeţului (aproximativ 700.000 locuitori) are cel puţin o afecţiune cardiovasculară, iar prevalenţa la hipertensiunea arterială în judeţ a ajuns...
Suceava: Parc de agrement de 400.000 de euro, la Spitalul judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, şi managerul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, Vasile Râmbu, au semnat, joi, contractul de execuţie care vizează modernizarea parcului de agrement al unităţii spitaliceşti.