Cele mai citite
 


SUA: costurile implicate de obezitate depăşesc 200 de miliarde de dolari pe an (studiu)
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Costul obezităţii pentru economia americană este în fiecare an de cel puţin 215 miliarde de dolari, implicând costurile directe precum cheltuielile medicale sau indirecte, precum cele legate de pierderea productivităţii, potrivit unui studiu publicat marţi, informează AFP.
Potrivit concluziilor acestui raport întocmit de Brookings Institution, un centru de reflecţie din Washington, costurile medicale legate de obezitatea adulţilor le depăşesc în fiecare an cu 147 miliarde de dolari pe cele destinate adulţilor a căror stare de sănătate este bună, iar pentru copiii obezi, cu 14,3 miliarde de dolari.

'Costurile medicale au crescut enorm în cursul ultimului deceniu şi ar putea continua această tendinţă, poate chiar în mod semnificativ, odată cu creşterea proporţiei de adulţi şi copii obezi în Statele Unite', afirmă autorii studiului apărut în publicaţia Diabetes, Metabolic Syndrom and Obesity: Targets and Therapy.

În afară de aceste cheltuieli direct legate de obezitate, ea generează şi costuri legate de pierderea productivităţii, de absenteism, de handicap, dar şi din cauza morţii premature a celor care suferă de această boală, potrivit studiului.

'Costurile totale în termeni de productivitate sunt probabil substanţiale, ridicându-se poate la 66 miliarde de dolari pe an', potrivit aceleiaşi surse.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Obezitatea ucide mai mulţi americani decât se credea (studiu) La doar câteva zile după ce autorităţile sanitare federale americane au publicat statistici promiţătoare în lupta împotriva obezităţii infantile, un alt studiu sugerează că sistemul sanitar public american nu ar trebui încă să sărbătorească, relatează luni Associated Press.
Copiii obezi sunt mai expuşi alergiilor Copiii şi adolescenţii obezi întâmpină un risc cu 26% mai ridicat de a suferi de o formă sau alta de alergie, comparativ cu cei cu greutatea normală, conform unui studiu publicat luni în SUA, informează Reuters.
Obezitatea în SUA ar putea fi mai răspândită decât se credea, conform unui nou studiu Problema obezităţii în SUA ar putea fi şi mai gravă decât se credea până acum, conform unor cercetători citaţi marţi de BBC.
Până în 2030, un american din doi va fi obez (studiu) Dacă americanii îşi vor păstra obiceiurile alimentare nesănătoase, istoricii viitorului se vor uita înapoi spre începutul secolului XXI considerându-l o epocă de aur a oamenilor slabi şi sănătoşi, conform unui material preluat de Reuters, privind prognoza unei creşteri alarmante a numărului de obezi...
Obezitatea se află în creier, potrivit experţilor Între 40 şi 70 la sută din cazurile de obezitate au o componentă genetică şi, deşi a fost legată tradiţional de partea de mijloc a corpului, o mare cantitate din genele acestei boli sunt legate de creier, care ne face să simţim mai multă sau mai puţină foame, sau să renunţăm la mâncare, relatează EFE...
Rata obezităţii adulţilor din SUA este 'intolerabil de ridicată' (raport) Rata obezităţii în rândul adulţilor a continuat să crească în 2013 în şase state din SUA şi a rămas constantă în restul teritoriului, relevă raportul anual publicat joi de Trust for America's Health şi Robert Wood Johnson Foundation, informează AFP şi Reuters.