Cele mai citite
 


Brăila: A doua zi de protest spontan la Spitalului Judeţean de Urgenţă
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila s-au strâns miercuri dimineaţă în curtea unităţii, unde au declanşat un protest spontan, acesta fiind a doua zi când salariaţii se manifestă împotriva tăierii sporurilor, măsură care duce la reduceri salariale cu până la 70%.
Angajaţii spitalului sunt în aşteptarea Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, care a anunţat marţi seară că va trimite o comisie la Brăila, pentru a verifica situaţia financiară, organizarea administrativă, precum şi alte elemente care ar fi putut duce conflictul apărut între angajaţi şi managementul spitalului.
Protestatarii sunt furioşi şi cer demisia managerului Rodica Sin, care a refuzat marţi să vină în curtea spitalului să stea de vorbă cu ei, şi scandează 'Ne vrem banii!', 'Nu mai facem gărzi' şi 'Să se facă dreptate'.

În clădirea spitalului se află şi prefectul de Brăila, Dumitru Popa, care aşteaptă comisia ministerială, iar faţa locului există echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei.

Într-un comunicat de presă remis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila se arată că spray-ul lacrimogen care a fost folosit în timpul protestului spontan de marţi după-amiază îi aparţine unei asistente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.
'Din primele cercetări, se pare că o persoană din grupul de protestatari a folosit spray-ul lacrimogen, care a fost îndreptat şi înspre poliţişti. Se continuă verificările pentru a stabili şi dacă angajaţii firmei de pază au folosit spray-ul lacrimogen împotriva oamenilor', se arată în comunicatul IPJ.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dispus efectuarea de urgenţă a unui control la Spitalul Judeţean Brăila.
Corpul de Control al ministrului Sănătăţii se va deplasa miercuri la spitalul brăilean pentru a verifica situaţia financiară, organizarea administrativă, precum şi alte elemente care ar fi putut duce la situaţia de conflict creată marţi după-amiază între angajaţi şi managementul spitalului.

Câteva sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au protestat marţi după-amiază în curtea unităţii, nemulţumiţi că le-au fost reduse veniturile, ei cerând demisia managerului Rodica Sin. Protestarii au spart geamuri ale instituţiei şi au încercat să intre cu forţa în biroul managerului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Corpul de control al MS nu este de partea angajaţilor spitalului, spun sindicaliştii Liderul interimar al SANITAS, Aurelia Chelariu, le-a spus protestatarilor aflaţi în curtea Spitalului de Urgenţă Brăila că membrii comisiei Corpului de control a Ministerului Sănătăţii (MS) nu sunt de partea angajaţilor spitalului.
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.
Ioana Muntean: Guvernul aşteaptă raportul Corpului de control în cazul Spitalului de Urgenţă din Brăila Guvernul aşteaptă concluziile raportului pe care Corpul de control al ministerului Sănătăţii îl vor întocmi în cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde angajaţii se află în cea de-a doua zi de protest spontan.
Brăila: Corpul de control al ministrului Sănătăţii a sosit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Membri ai Corpului de control al ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, au sosit miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila unde câteva sute de angajaţi se află în cea de-a doua zi de protest spontan.
ŞTIRILE AMIEZII ÎN JUDEŢE - 7 OCTOMBRIE * Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dispus suspendarea temporară a trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova pentru igienizare şi dezinfecţie finală, în urma unei anchete epidemiologice efectuate după ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe cazuri de infecţii cu Clostridium...
Brăila: Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă ameninţă cu declanşarea protestelor Cei 2.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila ameninţă cu declanşarea unor acţiuni de protest, care pot ajunge chiar până la greva generală, deoarece de trei luni nu le-au fost semnate contractele de muncă şi că nu le sunt acordate tichete de masă.