Cele mai citite
 


Senat: Autorităţile locale vor putea oferi noi facilităţi donatorilor de sânge
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii au aprobat miercuri o propunere legislativă, iniţiată de deputaţii PSD Adrian Mocanu şi Radu Emil Moldovan, prin care se oferă posibilitatea consiliilor locale şi judeţene de a acorda, prin hotărâre şi în funcţie de bugetul alocat, şi alte facilităţi donatorilor de sânge voluntari.
Modificarea Legii 282/2005 privind organizarea activităţilor de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană a fost aprobată de Senat cu 47 de voturi ''pentru'', 23 de voturi ''împotrivă'', doi senatori abţinându-se de la vot.

Comisia pentru sănătate din Senat a întocmit un raport de respingere a acestei propuneri legislative, însă raportul nu a fost adoptat de senatori.

Vicepreşedintele Senatului Petru Filip (PDL) a susţinut propunerea legislativă, precizând că în sistemul de sănătate există o problemă ''reală'' a lipsei de sânge.

''Voi vota în favoarea propunerii legislative, fiindcă, în primul rând, spitalele au trecut în administrarea autorităţilor locale şi judeţene, iar centrele de transfuzie sunt tot acolo. În al doilea rând, există o reală problemă a lipsei de sânge. Cred că este oportun ca autorităţile locale să poată da, în condiţii date şi în funcţie de bugetul alocat, facilităţi donatorilor. Mai ales că acum se oferă donatorilor bonuri de masă, care până la urmă sunt tot nişte bani'', a precizat senatorul democrat-liberal.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru sănătate, Ion Rotaru (PSD), a menţionat că susţine ''în principiu'' stimularea activităţii de donare de sânge, însă, potrivit legii, ''donarea de sânge este un act voluntar, anonim şi neremunerat''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Centru mobil pentru donare de sânge Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timişoara va primi, până la mijlocul lunii iulie, un centru mobil pentru donarea de sânge, donatorii care se vor prezenta la autocarul destinat donării de sânge nefiind remuneraţi.
Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide programările online pentru donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide începând de joi, în premieră, programările online pentru cei care vor să doneze sânge, serviciul fiind disponibil prin completarea formularului de la adresa http://ctsbucuresti.ro/formular-donare-sange/formular-donare-sange.php?link2.
Eveniment de donare de sânge, lunea viitoare, în Piaţa Revoluţiei Un eveniment de donare de sânge va fi organizat lunea viitoare în Piaţa Revoluţiei şi se va derula sub îndemnul "TU poţi salva o viaţă! Donează sânge!".
Cluj: Campanie de donare de sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca va derula, între 10 şi 14 decembrie, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, campania "Donează sânge! Fii erou!".
Rugby: Prima campanie de donare de sânge din acest an la FRR Federaţia Română de Rugby, în colaborare cu Prisum Internaţional şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, reia campania de donare de sânge, primul eveniment din acest an urmând să aibă loc, luni, 4 aprilie, la sala de conferinţe a FRR, unde se va amenaja un centru de donare respectând toate regulamentele...
Senat: Interzicerea fumatului în instituţiile publice, propunere legislativă adoptată de plen Fumatul în instituţiile publice este complet interzis, a hotărât miercuri plenul Senatului prin adoptarea unei propuneri legislative care a modificat Legea nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.