Cele mai citite
 


Doi dintre cei cinci nou născuţi de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' au fost externaţi
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi dintre cei cinci nou născuţi care au fost aduşi la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' de la Maternitatea Giuleşti au fost externaţi miercuri.
Prof.dr.Dan Enescu, managerul spitalului, a spus că aceştia sunt în stare bună, nu mai au nicio arsură, însă ei vor rămâne monitorizaţi mai mult timp pentru că nu se ştie ce s-a întâmplat în interiorul organismului.

'Nu trebuie uitat că aceştia copii erau prematuri cu diferite afecţiuni veneau de la Terapie Intensivă şi îngrijirea lor presupune multă atenţie. În spital au mai rămas trei nou născuţi, doi dintre ei mai au mici leziuni la suprafaţă, care necesită tratament încă aproximativ două săptămâni şi dacă totul decurge normal şi aceştia vor fi şi ei externaţi. Al treilea bebeluş este cu greutate foarte mică - 1.500 de grame - şi nu poate fi externat decât după ce mai ia în greutate' a precizat dr. Dan Enescu, într-o conferinţă de presă.

Bebeluşii nu au suferit nicio intervenţie chirurgicală, analizele sunt bune dar necesită o supraveghere foarte atentă. Cei doi copii externaţi sunt gemeni.

Prof.dr. Dan Enescu a făcut referire la faptul că acest caz este fără precedent şi medicii au de învăţat. 'Chiar specialiştii americani au fost interesaţi de caz sugerându-ne să notăm toate detaliile. Este o minune că nişte nou născuţi prematuri au reuşit să trăiască într-o încăpere distrusă de flăcări în incubatoarele contorsionate. Grosimea pielii la un nou născut este ca o foiţă, practic este o foiţă care separă interiorul de exterior. Este o minune supravieţuirea lor în aceste condiţii', a spus dr. Dan Enescu.

El a subliniat că dr. Adrian Toma şi echipa de asistente de la Maternitatea Giuleşti au venit şi au îngrijit copiii la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'.

La rândul său, dr. Dan Viorel a ţinut să evidenţieze importanţa cooperării dintre colectivele de doctori în tratarea micuţilor. 'Toate echipele au depus eforturi remarcabile pentru a-i salva', a spus dr. Dan Viorel.

Psihiatrul, Gabriel Diaconu, care s-a ocupat atât de echipa medicală cât şi de familiile nou născuţilor, a adus în discuţie intervenţia psihiatrică care a respectat criterii cerute şi care a avut succes datorită parteneriatului dintre medici şi familie.

Fiecare bebeluş a fost tratat individualizat iar în lunile următoarele aceştia trebuie bine supravegheaţi pentru că în urma unor astfel de accidente apare stresul cronic post-traumatic.

Dr. Gabriel Diaconu a spus că primele 72 de ore de la producerea tragediei au fost cele mai critice în contactul cu familiile, acest interval de timp marcând şi momentul în care au apărut semenele bune.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă un bebeluş dintre victimele tragediei de la Giuleşti a murit Bucureşti, 12 sep /Agerpres/ - Un nou-născut adus la spitalul Grigore Alexandrescu după incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit, duminică, ridicând la şase bilanţul bebeluşilor morţi în tragedia produsă în luna august.
Bebeluşii cu leziuni termice internaţi la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', sub tratament interdisciplinar complex Nou-născuţii prematuri afectaţi de leziuni termice în urmă cu 22 de zile, în accidentul petrecut la Maternitatea Giuleşti, se află în continuare în tratament interdisciplinar complex în cadrul Unităţii de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''...
Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari, donată Spitalului 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Aparatură medicală în valoare de 75.000 de dolari a fost donată miercuri Departamentului de Terapie Intensivă Nou-născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' de Grupul Rompetrol.
Starea generală a bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti, staţionară Starea generală a bebeluşilor aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu de la Maternitatea Giuleşti nu a suferit modificări notabile faţă de ziua precedentă, informează un comunicat de presă al spitalului de copii remis marţi AGERPRES.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Starea bebeluşilor internaţi la Spitalul ''Grigore Alexandrescu'' este staţionară La 24 de zile de la accidentul produs la Maternitatea Giuleşti, starea nou-născuţilor prematuri afectaţi de leziuni termice şi inhalatorii este staţionară faţă de ziua precedentă.