Cele mai citite
 


Sibiu: 40% dintre româncele însărcinate nu merg la medic
joi, 16 septembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 40% dintre românce nu merg la medic în perioada sarcinii, aceasta fiind doar una din cauzele care a făcut ca România să aibă, anual, tot mai mulţi copii prematuri, aproximativ 9 la sută din totalul bebeluşilor, o cifră mai mare faţă de alte ţări europene, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dr. Ecaterina Olariu, şeful Secţiei de Neonatologie de la Maternitatea Sibiu.
'În ultima perioadă ne confruntăm cu situaţii chiar tragice, cu femei care nici măcar nu se prezintă la medicul de familie să fie luate în evidenţă. Nu trebuie să ai prea multă şcoală ca să ştii că, dacă nu eşti urmărită de un medic în timpul sarcinii, poţi să naşti oricând. Lipsa de educaţie este în primul rând cauza naşterii copiilor prematuri. (...) Conform statisticilor, 40 la sută din femeile însărcinate din România nu merg la doctor', a precizat dr. Ecaterina Olariu.

Ea spune că şi condiţiile de muncă ale viitoarelor mămici, sărăcia pot duce la naşterea unor copii prematuri.

'Cauzele prematurităţii la copii sunt multiple. Este vorba şi despre condiţiile socio-economice, de bolile mamei, etc. Sunt copii prematuri şi în ţările civilizate, dar mai puţini. Educaţia mamei este o altă cauză, faptul că nu se prezintă la acele controale pe care trebuie să le facă la ginecolog şi medicul de familie. Dacă s-ar duce la medic, riscul de naştere a prematurilor ar scădea', a precizat şeful Secţiei de Neonatologie Sibiu.

Conform medicului, anul trecut, la Maternitatea din Sibiu s-au născut 276 de copii prematuri, ceea ce reprezintă 8,55% din totalul de 3.227 de nou-născuţi. Cei mai mulţi prematuri au fost cei cu vârsta cuprinsă între 28 şi 32 de săptămâni, aceştia fiind aproape un sfert din totalul prematurilor născuţi în 2009 la Sibiu.

La nivel naţional, anul trecut au venit pe lume peste 20.000 de prematuri, ceea ce reprezintă, conform Institutului Naţional de Statistică, aproximativ 9 la sută din totalul naşterilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Sibiu: Cu ajutorul 'plămânilor' artificiali a scăzut de trei ori numărul copiilor morţi în maternitate Numărul copiilor prematuri morţi în Maternitatea din Sibiu a scăzut de trei ori în ultimii trei ani, mulţumită celor 17 aparate de ventilaţie artificială folosite.
Caz rar la Maternitatea Sibiu - primii gemeni născuţi în două localităţi diferite O sibiancă de etnie romă a născut la începutul acestei săptămâni, doi gemeni, un băiat şi o fată la un interval de câteva ore, dar şi la o distanţă de 60 de kilometri. Astfel, fetiţa a venit pe lume la Spitalul Orăşenesc din Agnita, iar băieţelul s-a născut după mai bine de o oră, în Maternitatea Spitalului...
Iohannis: Este o aberaţie cum este structurat sistemul de sănătate din România Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că "este o aberaţie cum este structurat sistemul de sănătate din România", în contextul în care avem medici foarte buni şi asistente foarte bine pregătite, care, însă, pleacă la muncă în străinătate fiind prea...
Sibiu: Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi de zece ori mai ieftin în România, susţin specialiştii Copiii cu malformaţii congenitale pot fi operaţi cu succes de zece ori mai ieftin în România, faţă de clinicile din străinătate, unde o astfel de operaţie poate ajunge la 50.000 de euro, bani care de cele mai multe ori părinţii nu îi au şi atunci apelează la ajutorul statului, ţara noastră înregistrând...
Sibiu: Tânărul decedat în accident de muncă va salva alte vieţi. Ficatul, transplantat la o femeie din Cluj Tânărul de 34 de ani, aflat în moarte cerebrală după ce a fost victima unui accident de muncă, marţi, chiar în prima lui zi la noul job, va reuşi, datorită operaţiilor de prelevare care au avut loc începând de joi noaptea, să salveze mai multe vieţi, acesta fiind unul din rarele cazuri din România în...